viharjelzés: nincs
NY
4 km/h
E-bike túrák a Művészetek Völgyében
Helyszín Kapolcs,
Időpont
30 és 35 kilométeres távokon, a Művészetek Völgye környékének legszebb túraútvonalain, aszfalton és helyenként terepen próbálhatod ki az Európa-szerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elektromos rásegítéses kerékpárokat július 20. és 28. között.

Két túraútvonal lesz, páros napokon (20-án, 22-én stb.) Vigántpetend felé indulva a Nagyvázsonyi Kinizsi várat vehetitek célba, ahonnan részben terepen tekerhetek vissza Pulán és Öcsön keresztül Taliándörögdre, majd Kapolcsra. Páratlan napokon (21-én, 23-án stb.) is a Vigántpetend utáni szerpentinnel kezdődik, de fent jobbra fordulva rövid offroad szakaszt követően Balatoncsicsó felől a vadonatúj kerékpárúton éritek el Monoszlót, ahonnan a Káli-medence keleti sarkából ismét terepen közelítitek meg Monostorapátit. Innen fegyelmezett 5 km vár libasorban Kapolcsig a 77-es úton. A két különböző túraútvonal 70%-ban alacsony forgalmú közutakon, 10-20%-ban nem szilárd burkolatú utakon, ajánlott kerékpáros túraútvonalakon lett kijelölve.

A túrákon (akár több napon is) részt vehet mindenki, aki rendelkezik adott napra érvényes belépővel a Művészetek Völgyében, regisztrál adott napra a bringavolgy@muveszetekvolgye.hu email címen, a helyszínen pedig befizeti az 1000 forintos regisztrációs díjat, ami a művészi kerékpározás utánpótlás támogatására fordítódik majd a Magyar Kerékpáros Szövetségen keresztül. A túrák részét képezik a Magyar Kerékpáros Szövetség által koordinált BalatonBike365 projektnek is, melynek célja a kerékpározás népszerűsítése és infrastruktúrafejlesztés a Balaton környékén.

A túrán használt különböző elektromos rásegítéses mountain bike és túrabringákat a Kross Bikes Hungary biztosítja tesztelésre. Kérjük, hogy a regisztrációkor mindenki adja meg a testmagasságát, az általa használt kerékpár méretét, valamint rendelkezik-e saját bukósisakkal (amit kérünk, hogy hozzon magával), esetleg patentpedállal. Pedállal kapcsolatos igényt is kérjük jelezni előzetesen, de dokkolható pedálrendszereket csak korlátozott számban tudunk biztosítani. Az útvonalakon a maximálisan 25 fős csoportokat kísérő tapasztalt túravezetők kalauzolnak végig.

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva