Kapolcs: Együttműködő udvarok
Helyszín Kapolcs,
Időpont
Telefonszám
Természetesen idén is lesznek a fesztiválon úgynevezett együttműködő udvarok. Íme!

KAPOLCS » Kapolcsi Vendégváró udvar » Kossuth u. 56.
Idén is kinyitja kapuit a Kapolcsi Vendégváró Udvar! Nálunk megtalálja a természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat és különféle kézműves termékeket. A házi ízek kedvelői ínyencségekből válogathatnak. Várja az érdeklődőket az ásványok és kőzetek világa, az élményt nyújtó gyermekprogram, a kincsmosás. Térj be hozzánk, nézz körül, vagy csak pihenj meg árnyat adó diófánk alatt.

KAPOLCS » Tücsök udvar » Kossuth u. 54.
A Tücsök udvar Kapolcs szívében, a Kossuth u. 54. szám alatt 12 éve, az elsők közt tárta ki kapuit a völgybarátok előtt. Rendezett, virágos környezetbe hívjuk a kézműveseket és a látogatókat, megfelelő hátteret biztosítva a völgybe illő termékeknek. A hozzánk látogató vendégeknek mosolygós kézművesek – évek óta egy összetartó, vidám közösségként – kínálják változatos, igényes portékáikat. Az udvar egyik jellemző eleme Erzsi néni konyhája, ahol, ha nézelődés közben megéheznek, megkóstolhatják a méltán híres völgybatyut és csigatekercset. Mindezt tehetik a nyári napsütésben árnyat nyújtó napernyők alatt.

KAPOLCS » Böbi nosztalgia » Kossuth u. 45.
Magángyűjtemény a völgylakók támogatásával. Öltözékek, használati tárgyak az 1950-60-70-80-as évekből. Rengeteg bakelitlemez, folyóirat, könyv. Gyűjtemények gyűjteménye. Kiállítás régi konyhai falvédőkből. Kiállítás régi filmplakátokból. Kiállítás: Böbike rongylányai.

KAPOLCS » Sándor udvar » Kossuth u. 43.
Egyedi, rendkívül igényes kézműves termékekkel és árnyas pihenővel várja kedves látogatóit Sándor Ágota és csapata.

KAPOLCS » Tulipánfa udvar » Kossuth u. 31.
Idén mutatkozik be először a Tulipánfa udvar, ahol a következő kézművesek termékeit találhatjátok:
Minerás kézműves ásvány, ékszer | 108 mantra központ | Szukits Éva szalmafonó | Szilágyi Vilmos fatermékek.

KAPOLCS » Kőország udvar » Kossuth u. 27.
A kőország udvar az interaktív köves játékok helyszíne. Beleshetünk a természet harmadik birodalmának, az ásványok, kőzetek, kövületek csodás világának titkaiba. Nyers és feldolgozott ásványok, a belőlük készült használati eszközök, ékszerek válogatása mellett a kőország udvar ipar -és képzőművész alkotóinak munkáiban is gyönyörködhetünk. KAPOLCS KÖZEPÉN KÖVEK KÖZÖTT!

KAPOLCS » Mesence » Jókai u. 8/c.
Fák alatt vagy kinn a napon, még a szalmán, már a padon, fekve, ülve, állva, ki egy helybe’, ki mozgásba’. A Művészetek Völgye legnyitottabb kertje idén ismét a Játszóházzal kézenfogva ad teret a kötetlen kikapcsolódásnak. Az óvatlan látogató a pázsit félárnyékos szegletein bolyongva, a homokozótól néhány buckányira, a büfétől pár hosszú lépésnyire, az előző esti tábortűz hamuját megkerülve számos társasjáték izgalmas világába csöppenhet. Így hát csigavér: ha bármikor kimaradnál egy partiból vagy épp beszállnál egybe, csak kövesd a patakot Dörögd felé, és a Csigaháztól száz lépésre a kőhíd után éjjel-nappal ránk találsz. Örömmel várunk, szívesen látunk!

KAPOLCS » Hang udvar » Petőfi u. 7.
A Hang udvarban összefuthatsz a jól ismert Ethnosound világzenei hangszerbolt lelkesen zenélő tagjaival csakúgy, mint az Orsiékszer termékeivel.

KAPOLCS » Serpenyős Vendéglátó » Petőfi u. 9.
Glutén- és laktózmentes ételek sok más finomság mellett a SzépMíves udvarban!

KAPOLCS » Kari Kerengője » Dózsa u. 48.
Szeretettel vár az udvarban Zsenka néni konyhája reggelivel, cicegével, házias és vega ételekkel, minőségi kávéval, frissítő italokkal! Kőszegi Zsanett a Zsand’Arts pirográfia „tűzzel hímzett” egyedi fa lakásdekorációval és ajándéktárgyakkal, helyszínen gravírozással vár mindenkit! A Tutec Első Magyar Függőágy Manufaktúra különleges ejtőernyő-selyem függőágyakban ringat el mindenkit 0-99 éves korig. Az olivashop lenvászon, pamut- és géz női ruhákkal, valamint fa-, fém- és sárközi gyöngyékszerekkel várja az érdeklődőket! Gersyné Laskai Hajnalka vintage
stílusú üveglencsés ékszerekkel, textil termékekkel, mézeskalács ajándéktárgyakkal és kézműves woblerrel várja kedves látogatóit! Gáncs Mária egyedi, kézzel készült textil lakás- és függönydekorációkkal, kiegészítőkkel (asztalterítők, konyhai kötények, fogókesztyűk, textilszalvéták) vár minden kedves érdeklődőt. Nagy Imréné parajdi étkezési só, sótabletta, 14 féle fűszerkeverék, sószappan, sóivókúra , fürdősó és sókristályok, párologtató só, sópárna, és sómécses termékekkel várja az érdeklődőket. Pápáról Kiss Csaba és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület kézműves portékáival (bőr, kerámia, szőttes, szalma csuhé, szappan) várja látogatóit. Gombor József szürrealista festő kiállítása.

KAPOLCS » Artkert » Jókai u. 4.
Legfőbb célunk, hogy aki belép az Artkert kapuján, valóban úgy érezze, mintha egy titkos kertbe érkezne.
Válogass Szegedi Katalin illusztrációiból, mesekönyveiből és ékszereiből, válassz keretezett tusrajzot Horváth
Mónikától a Manka standján vagy próbálgass tacsis pólókat, és vegyél részt valamelyik izgalmas és kreatív
workshopon a Magnóliák Műhelyével. Ha kitikkadsz, frissítőként Endremek nagyon vadon szörpöket ajánlunk. Művészet, nyomatok, plakátok, mesekönyvek, ékszerek, pólók és különleges hangulat vár minden nap a Jókai utca 4.-ben, a Taliándörögd felé vezető úton. Na, és persze a nagyon finom kávé!

Fotó: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva