Kapolcs: Éltető Völgy
Helyszín Kapolcs, Jókai utca 7
Időpont
Telefonszám
A Csigaház udvarában húzódó Éltető Völgyben az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 60 települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel és megújuló turisztikai kínálatával.

Mi itt élünk a Balaton-felvidéken. Szeretjük a nyarakat, amikor rengeteg ember van itt, szeretjük a telet, amikor szinte „magunk vagyunk”. Igazán szeretjük a hozzánk mindig korábban érkező tavaszt, és a nálunk mindig tovább maradó őszt. Nekünk mindez mást jelent. Nem többet vagy kevesebbet: mást. Mi itt vagyunk itthon, nekünk ez a hazánk.

Mi pontosan ismerjük az apró falvak hatalmas csodáit és tudjuk, hol, kinél készül a legfinomabb bor, házi sajt, lekvár, szörp, tészta, méz.

Tíz napon át várjuk a családokat, a helyi élelmiszerek és kézműves termékek kedvelőit. Életre kel a kovácsműhely, dolgozik a fafaragó, festőművészek ecsetei hagynak nyomot a vásznon.

Virtuális élménytúrán mutatjuk be falvaink 180 túraútvonalát. Mézet, bort, szörpöt, pálinkát, lekvárt, sajtot, füstölt ínyencségeket árulnak készítőik, és helyi termékekből készülő ételeket, italokat ont magából a „vidék konyhája”.

Állandó programok minden nap ̵ 10.00–20.00
Helyitermék-kavalkád – Ízelítő a Balaton-felvidék kínálatából
A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék-védjegyesek termékeinek és szolgáltatásainak színes kavalkádjában őstermelőink, kistermelőink, kézműveseink kínálják portékáikat. A termelők, vendéglátók és alkotók elkötelezett munkája, együttműködése és társadalmi felelősségvállalása garancia arra, hogy a Balaton-felvidék által kínált termékek és szolgáltatások visszatükrözik a helyi jellegzetességeket, magas színvonalú termékeket, kiszolgálást és programokat kínálva.
Balaton-felvidék turisztikai kínálatának bemutatása  ̵ Virtuális túraútvonalaink a Balaton-felvidék csodálatos tájait, településeit, természeti kincseit, épített emlékeit, látnivalóit, együttműködő védjegyes szállásadóit, vendéglátóit, termelőit, szolgáltatóit fogják össze és mutatják be, miközben számtalan élményt kínálnak a túrázni, kirándulni, kikapcsolódni vágyóknak.
Vásári forgatag és kézműves foglalkozások ̵ Különféle népi játékokkal, táncházzal és vetélkedővel készülünk naponta. Aki betér hozzánk, megtudhatja, mi az a ZSCH, elcsíphet egy kalapos játékot vagy részt vehet egy rögtönzött népi mesejátékban. Kézműves foglalkozásokat kínálunk „A Vidék Minősége” védjeggyel rendelkező kézművesek, alkotók közreműködésével. Az érdeklődök naponta másmás Balaton-felvidéki kézműves (keramikus, fafaragó, festőművész) segítségével élhetik meg az alkotás örömét.
INNOBRINGA-kölcsönzés ̵ Új, innovatív ajánlatunk térségünk „kincseinek” felfedezésére az elektromos bringakölcsönző, ahol segway, elektromos kerékpárok, robogók, háromkerekűek várják a vállalkozó kedvű felfedezőket. Kínálatunkban gondoltunk a nehezebben mozgó vagy mozgásukban korlátozott emberekre is. Részükre speciális két-, három- és négykerekű elektromos járművek állnak rendelkezésre.
Próbáld ki! Töltődj fel! Kapcsolódj ki!

Vidék minősége védjegyes portékák forgalmazói:

Ana Naturfarm -Kozmetikumok természetesen
Bakos-MÉZ -Aranyló méz Csabrendekről
Bébic Szociális Szövetkezet – A természetes vitaminforrás gyümölcsökből, zöldségekből
Bisztray gyümölcs -Egyedi finomságok Dörgicséről
Deák Ildikó varázslatos agyagvilága
Dörgicsei Levendulamajor – A levendula ezer arca
EKKA design – A horgolás művészete
Halimbárium – A gyógynövények otthona
Herbaporta – Fald fel Halimbát
Kreszán Valéria – Sajtot szívvel-lélekkel
Lekvárszezon – Az üvegbe zárt nyár
Magna Miklós – A fa újjászületése
Mamka Lekvár – Nagymama kamrájából
Nemeshanyért Egyesület – Hagyományőrző csipkebarátok
Nika ásvány-ékszer
OD kerámia – Agyagból álmodott ékszerek
Paloznaki Képíró Műhely – A vászonra vitt életöröm
Pataki család – Mézek, lekvárok sokasága
Pepo Papa – Olajban rejlő egészség
Rónaszéki Katalin – Lekvárok, szörpök természetesen
Royesfarm – Mert nem csak az egerek szeretik a sajtot
Szeresd a magyart -A Pannon táj elérhető értékei
Vikta mézeskalács

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva