Kapolcs: Kiállítások Kapolcson
Helyszín Kapolcs,
Időpont
Telefonszám
A Művészetek Völgye Fesztivál által szervezett kiállítások ingyenesen látogathatók. Megköszönik, hogy létrejöttüket belépő vásárlásával is támogatja!

Minden kiállítás július 20. és 29. között, minden nap 10.00 és 18.00 között tart nyitva, kivéve, ahol másképp van feltüntetve.

FAZEKAS-MŰHELY
SAKKVÖLGY
Sakkozz Krizsán (Bilek) Edit nemzetközi mesterrel!
07. 21. szombat 15.00–18.00
07. 22–24. vasárnap–szerda 10.00–18.00
07. 25. csütörtök 10.00–12.00

Malomsziget – Kézművesek völgye

Falumalom | Különterem | Kossuth utca 35.
A kapolcsi malmok történetébe pillanthatunk be az itt kiállított régi fotókon és írásos emlékeken keresztül.

FALUHÁZ | Kossuth utca 62.
Művészetek Zöldje kiállításai.

Győriványi rezidencia | Zrínyi utca 1.
Kádár Ferenc kerámikus képzőművészeti munkái a Győriványi ház kertjében | Kádár Ferenc erdélyi magyar származású művész munkái díszítik a Győriványi házat és kerti kápolnáját. Ezen kívül még számos munkáját láthatja az ide látogató a művész magyarázataival és kalauzolásában. Kapolcs Zrínyi u. 1 – A bejárat az erdő alján lévő kapunál lesz. Július 21. és 28. szombaton 17.30-kor Klasszikus örömzenélés a Győriványi ház kertjében.

Manó Udvar | Petőfi utca 7.
A Manó udvarba egy igazi Manóvilágba hívunk! A BubutimArt színpompás Manói – Bubutimár Éva keramikus művész és a Manóműhely munkái (címlapfotónkon, forrás: lakaskultura.hu) – a Tó partján várnak rád, ahol egy jó kapolcsi bodzaszörp mellett magukkal az alkotókkal találkozhatsz, beszélgethetsz, az alkotásról, a világról, az életről – a Manókról!

Tűzoltószer tár | Faluházzal szemben
Red Pillar | Összművészeti performansz három fiatal művész közreműködésével, naponta változó kiegészítő programokkal. GYÁRFÁS MIKLÓS (grafikusművész) képe egy titkos világba kalauzolja el a látogatókat. Az álmok és a valóság összefonódik, a realitás és az utópia vékony mezsgyéjén találjuk magunkat. A vizuális élményeket KEMÉNY ZSÓFI (költő, író) Tolvaj című novellája gazdagítja, amelyet Gyárfás műve ihletett. SÁGI BÁLINT (graffitiművész) is csatlakozik a csapathoz, aki háttéralkotásaival nyitja meg a Gyárfás Miklós által behatárolt teret.

Gyárfás Miklós: Invictus, 2018

Iskola Galéria (Alsó Iskola) | Kossuth utca 37.
Lépjen be a régi napok varázslatos világába az egykori kapolcsi iskola tantermének megtekintésével!

Galántai ház | Kossuth u. 55. | MINDEN NAP 18.00–20.00
Artpool Művészetkutató Központ | Szépművészeti Múzeum – alternatív művészeti jelenlét
PÉNZ A PÉNZ UTÁN – Halász Péter újságszínházi projektjéhez kapcsolódó kiállítás az Artpool művészpénz gyűjteményéből – a jelen (videó-esetek) és múlt (taoista portál-szöveg) kontextusában. Kurátor: Galántai György, támogató az Artpool Alapítvány. Kapolcs, Kossuth u. 16.
Fess magadnak vagy barátaidnak kapolcsi kerámiát!
Mail: szurdi.eva@gmail.com
Mobil: +36 30 9323 863

51-ES KÖRZET | KOSSUTH U. 51. | MINDEN NAP 10.00–18.00
Artpool Művészetkutató Központ | Szépművészeti Múzeum – alternatív művészeti jelenlét
Mit érthetünk „HOLONIKUS REALIZMUS” alatt? Komplex művészeti hatások az 51-es körzet minden szegletében (pajta, fedett udvar, pince, padlás, borostyán ház, első és hátsó kert)!

Völgy turisztikai központ | Faluház mellett
Titkos, kis szoba a fesztivál forgatagában, ahol letisztult formavilág és inspiráló hangulat segít megpihenni és új élményeket befogadni. A nyugodt oázist Antal Andi ZEN stílusú kerámialámpái teszik otthonossá. A barátságos fények mellett megnyugtató zene, fergeteges illatok és abszolút chill hangulat vár itt rád, ráadásként minden nap jógával indul.

Antal Andrea: Szív lámpa

Buszmegálló | Fő tér
Debreczeny Zoltán kiállítása. Az idén is együtt hagyjuk FAKÉPNÉL a szomort…

Kovácsműhely | Jókai utca 6.
A falu életében mindig jelentős helyet foglalt el a kovácsműhely, és a közösség megbecsült tagja volt a kovácsmester.Ebbe az időszakba nyújt bepillantást a 18. századi lakóház- és kovácsműhely-múzeum, ami ma a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet tulajdona. Itt minden nap kovács tart egész napos bemutatót, bevezetve a kicsiket és nagyokat a tűz és a fém varázslatos világába.

Kapolcs | Völgykomolyzene katolikus templom kertje
Közös Halmaz kiállítás – Nyissunk a múltra, hogy legyen jövőnk!
„Miért kell attól ufónak éreznem magam, mert egyszerre fáj Trianon és a holokauszt?” Nem kell. A Közös Halmaz alapítói épp a történelmi traumák méricskélését unták meg. Arra a döbbenetesen egyszerű, mégis Magyarországon teljesen szokatlan következtetésre jutottak, hogy a győzködés helyett inkább megértenünk kellene, mi van a másik fejében. Azért hoztak létre huszadik századi történelmi traumákat feldolgozó kiállítást, hogy végre szóba álljon egymással magyar és magyar. Nyitogassuk az ajtókat, nézzünk mögéjük, és merjünk beszélni róluk! Budapest, Veszprém, Pannonhalma és az Ördögkatlan Fesztivál után, most tíz napig a Művészetek Völgyében.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva