Művészetek Völgye 2022 / 6. nap / 07.27. szerda
Helyszín Kapolcs,
Időpont
31. Művészetek Völgye Fesztivál 2022. július 22-31. között, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpedenden. Közel 2000 program.

KAPOLCS

PANORÁMA SZÍNPAD

20.30
ELEFÁNT

23.00
VAD FRUTTIK

 

KŐBÁNYA UDVARA

Minden nap Egész nap
HALLGATÓZÓ.NA » KMI
A KMI 12 tavalyi és idei prózaíróinak novelláiból készítettünk hangoskönyveket neves színészek közreműködésével, Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében. A hangoskönyvsátor kiváló lehetőséget nyújt egy rövid kikapcsolódásra a fesztivál forgatagából, miközben neves kortárs szerzők novelláit élvezheted.
Relaxálj kortárs prózával, hallgass bele az irodalomba!

12.00–16.00 Fesztiválélmény a legkisebbeknek – Babakocsma Under5
Ahogy egy faluban a kocsma, úgy hozza össze a kisgyerekes családokat az under5 Babakocsma a Kőbánya Udvarában. Együtt lehet a család, lehet játszani, beszélgetni, új dolgokat tapasztalhattok meg együtt. Zenebölcsi, élményfestés, mesék.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

12.00
Kié a nyomda? | Pilvax-Brunch
Sajtószabadság, cenzúra, információdömping és a tájékozódás stratégiái
Kultúra- és identitásváltás egy jobb jövő reményében Petőfi Irodalmi Múzeum. Kezdjük a napot együtt egy kávé és egy olyan téma mellett, amely már a Pilvax ifjúságát is foglalkoztatta.

14.00
Élményének
Kerekasztal-beszélgetés
Dúdolgatunk magunkban a buszon, énekelünk a zuhany alatt, és popsztárként tátogunk a tükör előtt. De hogy miért is tesz ez jót nekünk? Most kiderül!

16.00 Legendás nyári dalok
Élő zenés rocktörténet Hegyi Györggyel
Bobby McGee nagy utazása az ismeretlenbe.

18.30
MIDDLEMIST RED

21.00
KONYHA

23.30
SUBTONES

 

MUFLON JAZZ UDVAR

20.30
Őri Kiss Botond Szeptett – Cycles (2022)

22.00 Fébert Fanni Adina – Pannon Unifest díjazott

 

MOMENTÁN TÁRSULAT UDVARA

13.00 Impróworkshop | Momentán Társulat
Improvizálni mindenki tud. Kipróbálod?

15.00 Éjjel-Nappal Momentán
Imprós szappanopera. Szerelem? Ármány? Intrika? Ti írjátok, mi játsszuk. Brazil hangulat, magyar virtus, folytatás naponta!

16.00 Kocsmakvíz
Igyatok egy jó macifröccsöt a Momentán büféjében, a Bázison, és tartsatok velünk egy szabadtéri kocsmakvízen!

17.00
Egymás közt: Momentán Társulat
A Momentán két tagja egymással, egymásról beszélget. Bármi szóba kerülhet, ráadásul a beszélgetést olykor improvizációs kihívások szakítják meg és viszik tovább.

19.00
Radar: Éjszakai élet mértékkel?
DJ Yamina
Éjszakázás = bulizás = alkohol? Hogy lehet mértéktartóan bulizni, egészségesen élni éjszakázva is? A Radaron ezúttal az egészséges és mértéktartó élet. Meghívott vendégünk az év DJ-je: DJ Yamina.
Beszélgetés, játék, interakció a Momentán Társulattal.

21.00
Élő Történelem: Az alkoholtörténelem titkai
Katona Csaba és a Momentán
Főszerepben a történelem jeles alakjai és nagy pillanatai. Ezúttal körbejárjuk az alkohol múltját, titkokat, történeteket, legendákat. Szakértőnk Katona Csaba sörtörténész, rájátszik a Momentán Társulat.

23.00 Házibuli DJ Yaminával
Száraz vagy félszáraz házibuli, ahol nemcsak táncolhatsz, de a klasszikus házibulik és „sulibulik” hangulatát is átélheted közös játékok során


HAGYOMÁNYOK HÁZA FOLKUDVAR

13.00–18.00 Kézműveskedés felnőtteknek – is!
Csíki Család Kézműves Műhelye és a Barkó Kézműves Egyesület: Tarisznyaszövés, kézművesbemutató Varga Erzsébet bukjakészítő mesterrel Mérából

14.00 rodalom és táncházmozgalom
A népköltészet és a Kilencek költészete Kovács Istvánnal beszélget Rosonczy-Kovács Mihály

15.00 Csámborgó mesék interaktív játék, muzsika és tánc | Navratil Andrea és a Kobzos együttes | Égből szállott dali madár…

16.00
Zenés népi kvíz | Közreműködik a Pósfa zenekar

17.00
Tánc- és énektanítás: Kalotaszeg
Pósfa zenekar | Tánctanárok: Tánctanárok: Józsa Tamás és Jávor Katalin, Kovács Gábor, Gál Nóra. Énektanár: Juhász Réka

19.00
Szabadegyetem | Zenészlét, népzeneoktatás, kultúraszervezés | A Tükrös zenekar tagjaival beszélget
Rosonczy-Kovács Mihály

21.00 Esti mese felnőtteknek | Navratil Andrea
Mikor Noé…

21.30
Népzenei koncert | Tükrös zenekar Autentikus erdélyi és szatmári népzene
Közreműködik: Kodoba Florin Magyarpalatkáról

23.00 Folkkocsma és táncház kivilágos kivirradtig
Pósfa zenekar, Tükrös zenekar, Kodoba Florin, tánctanítás a házigazdákkal

 

PETŐFI UDVAR HAJÓGYÁR KAMION

Állandó programok
Merchandise Stand
Hajógyár X Hangfoglaló X Petőfi Irodalmi Múzeum
Itt megtalálhatjátok a Hajógyár, a Hangfoglaló, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum ajándéktárgyait a fesztivál teljes időtartama alatt.

Mindennap

11.00–12.00 Háziáldás-hímzés
Petőfi Irodalmi Múzeum
Petőfi-szövegek részleteit és a háziáldás motívumvilágát felhasználva, de mai üzenetekkel készíthetik el a fesztiválozók a saját házi áldásukat a fesztivál végéig napról napra.

12.30–15.00
Irodalmi kreatív foglalkozások
Petőfi Irodalmi Múzeum
Mindennap más-más tematikájú kreatív foglalkozások – pop-up mese-kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai beszélgetések, mesés nyomdázás, irodalmi témákhoz kötődő kézműves foglalkozások.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

11.00 Élő Zenegép | Interaktív zenés műsor
Életre kelt a zenegép! Irányítottál már zenekart? Gyere és próbáld ki, milyen, amikor Téged követ a banda!

12.30 60’ HAJÓGYÁR: zene x szöveg
Vendég: Szendrői Csaba
Az Elefánt az egyik legjobban menő magyar zenekar az utóbbi években, ez pedig részben kétségtelenül Szendrői Csaba egyedi dalszövegeinek köszönhető. Csabival beszélgetünk kedvenc saját és mások által írt dalszövegeiről és az alkotási folyamatáról is.

14.00 Magyar Kultúra Magazin bemutató
Hogyan tudja egy kulturális lap egyéni szemszögből bemutatni kortársainkat? Hogyan fér meg egymás mellett a képzőművészet, a komoly- és könnyűzene, az irodalom, a színház, a tánc- és cirkuszművészet? Bemutatónkból kiderül!

16.30 ZENE+SZÓ | Irodalmi koncert
Bartis Attila, Barabás Lőrinc, Juhász Anna
Bartis Attila József Attila-díjas író a kortárs magyar irodalom meghatározó szerzője, A nyugalom, A séta, A végeírója kötetei, fotográfiai munkássága és tervezett filmje kapcsán mesél a programon, míg zene és képzőművészet, zene és irodalom kölcsönhatásáról szóban és hangban Barabás Lőrinc dzsessztrombitás, zeneszerző. Kettejük együttgondolkodása a program, zenével és felolvasással.

19.00
OLIVERFROMEARTH

21.00 SZAKÁCS GERGŐ | Akusztikus koncert

23.00
THE SWAMP CREATURES – Hangfoglaló Program

 

ÉLTETŐ VÖLGY

Állandó programok mindennap 10.00–20.00
Helyitermék-kavalkád – Ízelítő a Balaton-felvidék kínálatából
A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék-védjegyesek termékeinek és szolgáltatásainak színes kavalkádjában őstermelőink, kistermelőink, kézműveseink kínálják portékáikat. A termelők, vendéglátók és alkotók elkötelezett munkája, együttműködése és társadalmi felelősségvállalása a garancia arra, hogy a Balaton-felvidék által kínált termékek és szolgáltatások visszatükrözik a helyi jellegzetességeket, magas színvonalú termékeket, kiszolgálást és programokat kínálva.
A Balaton-felvidék turisztikai kínálatának bemutatása
Virtuális túraútvonalaink a Balaton-felvidék csodálatos tájait, településeit, természeti kincseit, épített emlékeit, látnivalóit, együttműködő védjegyes szállásadóit, vendéglátóit, termelőit, szolgáltatóit fogják össze és mutatják be, miközben számtalan élményt kínálnak a túrázni, kirándulni, kikapcsolódni vágyóknak.
Vásári forgatag és kézműves foglalkozások
Különféle népi játékokkal, táncházzal és vetélkedővel készülünk naponta. Aki betér hozzánk, megtudhatja, mi az a ZSCH, elcsíphet egy kalapos játékot, vagy részt vehet egy rögtönzött népi mesejátékban. Kézműves foglalkozásokat kínálunk „A Vidék Minősége” védjeggyel rendelkező kézművesek, alkotók közreműködésével. Az érdeklődők naponta más-más Balaton-felvidéki kézműves (keramikus, festőművész) segítségével élhetik meg az alkotás örömét.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

14.30–17.30 OD kerámia – Ottmár Dóra: Agyagozás

18.30–20.00 Borkóstoló: Mörk Pincészet (Balatonakali), Tánczos Pince (Zánka), Vámosi Pince (Lovas), Tagyon Birtok (Tagyon)

 

Fotó: Keszey Ágnes/likeBalaton.hu

 

DIABELLI

Mindennap
Kézműves foglalkozás
Batikolás, kavicsfestés, Szörnyek szörnyű könyve
Kipróbálhatunk különböző batikolási technikákat, és haza is vihetünk egy-egy saját készítésű táskát vagy pamutsálat. Elkészíthetjük a Harry Potterből ismert Szörnyek szörnyű könyvét, de nem kell félni, nem harap. Kavicsokat díszíthetünk vízálló festékkel.
Mici terasz: Az előző években megszokott hangtani és optikai program mellett játékos, a tanulást segítő látványos interaktív fizikai kísérletezés fizikusokkal.
Eszterlánc a Tonika: Egyéni zeneterápiás foglalkozások Lencsés Lídia zenetanár-terapeutával, alkalmanként 45 percben, előzetes bejelentkezés alapján. Stresszoldó és autizmus-specifikus foglalkozások.
13.00 Mire jó az iskola, óvoda? Limonádézz velünk! (07. 22-én 15.00)
Alapítványi és Magániskolák Egyesülete munkatársai
Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete (AME) 1992 óta dolgozik azon, hogy a magánfenntartású köznevelési intézmények részt vegyenek az őket érintő döntések véleményezésében, problémáik megoldásában. Az intézmények képviseletén túl szakmai rendezvényeket és fórumokat is szervezünk, amelyeken a családok is tájékozódhatnak
az őket érintő kérdésekben. 2022-ben a Művészetek Völgye teljes időszaka alatt beszélgetéseket szervezünk és tanácsadást nyújtunk a családoknak.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

10.00 Labirintus készítése – saját életút
Kiss Dorottya művészetterapeuta | A labirintus nem útvesztő, egyetlen ösvény vezet rajta végig, amely tele van beláthatatlan kanyarokkal, mégsem lehet benne eltévedni. A labirintus saját életutunk szimbóluma.

16.30 Oroszlán-Katarzisz
komplex művészetterápiás foglalkozás
Kiss Dorottya művészetterapeuta | Antalfai Márta pszichológus módszerén keresztül ráhangolódhatunk az évszakok és a természet változásaira. Az alkotó folyamat során átélt élményekből a mindennapok során is meríthetünk és töltekezhetünk.

 

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

KÁLI KUNYHÓ

Mindennap
JÁTSZÓTÉR: Nagy örömünkre minden évben egyre népesebb gyereksereg veszi birtokba a homokozót, ahol jut ár –
nyék a lurkóknak is és a szülőknek is. Sarazás a kerti csapnál, hintában alvás és függőágyban ringatózás.

JÁTSZÓHÁZ: Délutánonként a Játszóház Projekt játékmesterei több mint százféle társasjátékot kínálnak a csoportosan érkezőknek vagy a becsatlakozni vágyóknak egyaránt, és kérhettek akár személyre szabott agytorna-edzéstervet is.

FÓKAMACI BORBÁR: A Balaton-felvidéki borok kedvelői nálunk megtalálják a kedvenceiket, és újabb kedvencekre
lelhetnek, ha részt vesznek a napi borkóstolóban. Mifelénk csilingel a pohár, illatos a zamat, és nem tabu a szóda.

PARÁZSLÓ ÉS HOKEDLI: Változatos gasztrotematikával készülünk, hogy a zöldevők éppúgy megtalálják a kedvükre
való falatokat, mint az elkötelezett húsimádók, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról.

ESTI MULATSÁG: Az esti koncerteket követően mindenki megtalálja a helyét a forgatagban az örök ücsörgőktől a szilaj ácsorgókig, a kevély ugribugrisoktól a párosan pocolókig. Ja, igen, lesz DJ is. Ne feledd: táncolj, kokettálj, hidratálj!

TÁBORTŰZ: Esténként, az egész napos fesztiválozás után igazán jólesik együtt körbeülni a lángokat, megmelegedni és gyönyörködni a felröppenő sziporkákban. A tűz a barátunk, kérjük, hogy bánj vele tisztelettel. Köszönjük.

A Petőfi TV és Rádió bemutatja: VÖLGYIMPRÓ
Improvizatív minikoncertek naponta 14 órától a Káli Kunyhó kertjében.
Délutáni jam session, ahova a Blue sPot zenekar naponta más-más vendégzenészeket hív szabad rögtönzésre,
legendás bluesok és megzenésített versek feletti összekacsintásra. Nincs főpróba, mindennap premier.

– – – – – – – – – – –

14.00 Szendrői Csaba (Elefánt)

 

KALÁKA VERSUDVAR

10.00 Kerekítő mondókás móka » Benedek Krisztina, Joób Emese | Fél óra höcögés, göcögés,
kacagás a Kerekítő mondókás könyvek népi mondókái és ölbeli játékai nyomán 0–3 éveseknek. Vezeti Benedek Kriszta népi énekes, néptáncpedagógus Joób Emese zenei kíséretével

11.00 A királykisasszony cipője » Kalimpa színház
A gőgös királykisasszony mindegyik kérőjében talál kivetnivalót – így aztán ki is veti valamennyit. Csak hát kérők nélkül igen bajos férjhez menni. Mondhatni: lehetetlen. A gőgös királykisasszony ezért közhírré téteti: annak adja a kezét, aki kitalálja, milyen bőrből készült a cipője. Amikor pedig erre a kérdésre csak egy rongyos koldus képes megadni a választ, a gőgös királykisasszonynak gyökeresen megváltozik az élete…

13.00
Versműhely » Lackfi János
Több mint tíz éve dübörög a versműhely, az alkotás magányos mestersége igazi közösségi élménnyé robban. Írtunk Toi-Toi-ódát, szotyizós népdalt, PR-menedzser-toborzó nótát, költői ráolvasást, buszra várós hexametert, kosztolányis vasaló-dicséretet, bliccelőknek való Balassi-strófát. Meg vérkomoly szövegeket is.

16.30
Zenés versimpró
» Lackfi János, Lovasi András, Gryllus Dániel
A józan fanyarság dalköltője, a veszteségek hőse, aki lefekszik a hóban, és nyakában összeér a víz, aki szendvicset harap apa felhőivel, akinél töksötét vonatokat mutat minden csatorna, s persze ott vagyunk mi is, zenétől részegen, emlékezéstől részegen, vágyaktól berúgva. Gryllus Dani mester terelgeti a dalba álmodott versek nyáját.

20.30 Lovasi András: „Egy az egybe csak maga”
Lovasi András szólóest – egy szál gitárral. Kispál és a Borz, Kiscsillag és szólókarrierje során írt dalok is egyaránt felcsendülnek.

 

TŰZOLTÓSZERTÁR ÉLŐ GALÉRIA

18.00 Improzófia » Kraszkó Zita improvizációs tréner, filozófus doktorandusz Kraszkó Zita filozófus és a Hepp! imprós közösség alapítója. Az önmagában is érdekes együttállás ezúttal a térben improzófiai játékká áll össze. Alig várjuk!

 

PEST-BUDA UDVAR

10.00–18.00 Varázshangok Játszóház

10.00 Sanyi, Én és a Gyerekek produkció: Kutyacska
Interaktív népmesék bábokkal óvodásoknak és kisiskolásoknak

11.00 és 13.30 Barista kávébemutató

12.00–18.00 Kézműveskedés az Egyszülős Központ sátrában

12.30 Természetfilm-vetítés

12.30 Minden napra egy mese!
Az Egyszülős Központ mesedélutánja. Mai mesélő: Lackfi János költő, író, műfordító

13.00 Gyerekekről – De most komolyan!
Beszélgetés az Egyszülős Központ szervezésében. Mai témánk: Meséljünk és meséljünk – de hogyan?
Amíg a gyerekek festenek, gyúrnak, rajzolnak, arcot és kavicsot is díszítenek, mi róluk beszélgetünk szakemberekkel és laikusokkal – csupa olyan témáról, ami nekünk, szülőknek a legtöbb fejtörést okozza.

15.00 PEST-BUDA KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS:
KLÍMAVÁLTOZÁS BUDAPESTEN – EGY LEHETSÉGES VÁLASZ: A KORMÁNY KÉTÉVES FAÁLLOMÁNYVÉDELMI ÉS PARKERDŐ-FEJLESZTÉSI PROGRAMJA BUDAPESTEN ÉS A VÁROS KÖRNYÉKI ERDŐKBEN, A PILISI PARKERDŐ ÉS A BUDAPEST FEJLESZTÉSI KÖZPONT MEGVALÓSÍTÁSÁBAN
Felkért résztvevők: Fekete Albert tájépítész tervező, egyetemi tanár, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Orlóci László egyetemi docens, igazgató, ELTE Füvészkert, elnök, Magyar Díszkertészek Szövetsége, Nagy Dénes zöldfelület-fejlesztési vezető, BFK Budapest Fejlesztési Központ, Lomniczi Gergely erdőmérnök, Pilisi Parkerdő
Zrt., Zsigó György okleveles agrármérnök, növényorvos és talajtani szakmérnök

19.00 KIES

20.30 VILÁGEGYETEMISTÁK
Az 1992-ben alakult Sziámi együttes tagjaiból álló formáció. Repertoárjukban az általuk készített 6 Sziámi albumról válogatott dalok, amelyeknek a zeneszerzői is egyben.

23.00 EURÓPA KIADÓ

 

FILMIO PAJTA MOZGÓ

Mindennap
12.00–19.00 H+ Média
Pluszt viszünk a hétköznapokba! A család valamennyi tagjának szóló, a fotózás, videózás, blogolás és
vlogolás, a podcastek, valamint a közösségi média világát bemutató mini workshopokkal várjuk a látogatókat.

14.30 H+ Média Kulturális Egyesület interjúk
Beszélgetések a Völgy fellépőivel, ismerd meg a tipikus Völgyarcokat és a fesztivál mozgatórugóit

– – – – – – – – –

16.30 Women in Music
A pályázatok és a nők
Kerekasztal-beszélgetés a zeneipar pályázatairól és annak női aspektusairól. Mennyire veszik figyelembe a pályázatok az anyaságot? A beszélgetés során a Women of Music kihirdeti saját pályázatának győztesét is.

19.00 Mit rejt a postástáska?
Postások régi filmekben és híradókban. Válogatás a Nemzeti Filmintézet archívumából

19.30 Országút
Pódiumbeszélgetés Lőrincz P. Gabriellával

21.30 FILMIO filmvetítés | István, a király | 1984 | R.: Koltay Gbor | Fsz.: Pelsczy Lszl (Énekhang: Varga Mikls), Vikidál Gyula, Berek Kati, Sra Bernadett, Dek Bill Gyula | 93’
A rockopera főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány.

 

MAGYAR TÁRSASJÁTÉKOS EGYESÜLET

10.00–13.00 és 15.00–18.00 Társasjáték-tanítás a kapolcsi Főtéren

 

VÉRADÁS

11.00–18.00 » Védőnői rendelő

 

NFI FILMARCHÍVUM

Mindennap
12.00–18.00 A Filmarchívum interaktív
programja gyerekeknek és felnőtteknek
Werktörténet – A magyar mozifilmgyártás 120 éve
2021-ben volt 120 éves a magyar film. A magyar filmgyártás alakulásában a történelemnek éppúgy szerepe van, mint az újító szándékoknak és gondolatoknak. Kiállításunkkal a magyar mozifilmgyártás történetébe engedünk bepillantást.

21.00–00.00
Retró kertmozi a Vegyesbolt falán
Sötétedés után vegyes retróprogram eredeti 16 mm-es kópiáról.

– – – – – – – – – – – – – – –

19.00A Filmarchívum esti vetítése –
BUJTOR 80: A legszebb férfikor
1971 | R.: Sim Sndor
A film a hetvenes évek középkorú értelmiségének közérzetét, helyzetét ábrázolja, ki kit szeret, hogyan és mennyit ér az érzés..

 

HARCSA VERONIKA UDVAR

11.00 Napindító jóga (Saját matraccal!)

12.30 Interaktív énekes workshop Cseke Gáborral és Harcsa Veronikával

15.00 Kézműves foglalkozás – Ékszerkészítés (ajánlott korosztály 10+ év)

15.00 Modern Art Orchestra: Highlights feat. Tony Lakatos
Válogatás a zenekar 2022/23-as évadának programjából.

16.15 Ringató foglalkozás a legkisebbeknek

16.45
Kapolcsra Yeah – Jazzbalett acélbetétes szandálban

18.00 Premecz Organ Trio feat. Kováts Gergő

20.00 Varga Bendegúz Quartet
Kortárs lírai grunge jazz

22.00 Mayberian Sanskülotts
Vízesés szintikből, kristályos gót életérzés

 

SEGÍTŐ UDVAR

13.00 Imre Sándor Szeretetszínház
Integrált színjátszó csoport | …akkor a színpadon nincs sem fehér, sem fekete, sem ép, sem sérült, csupán egyenlő emberek, kollégák és barátok vannak… Interaktív színdarab

 

MŰVÉSZETEK ZÖLDJE

Mindennap
10.00–12.00 Roots&Shoots interaktív foglalkozás » Jane Goodall Intézet
Interaktív játékos ismerkedés önmagunkkal, a természettel,
megoldáskeresés a környezetünkben felmerülő problémákra.
(07. 22-én 14.00-tól)

10.00–18.00 (07. 22-én 14.00-tól)
Tudományos játszóház » Zöld Zugoly
Herman Ottó munkássága alapján játékos foglalkozások. Téma: halak, vizek, tárgyak, egyéb érdekességek.
Csináld magad! – kézműves foglalkozás » Zöld Zugoly
Hulladékból hasznosat – kreatív kézműves foglalkozás.
Fair trade Kávézó » Zöld Zugoly
Számodra mit jelent a „méltányos kereskedelem”? Mi alapján döntesz a bolt polcainál? Fontos témák egy csésze fekete vagy tea mellett.
Egyedi bevásárlótáska-készítés és ugandai gyöngyékszer-fűzés » Jane Goodall Intézet
Egész nap kézműveskedés az udvarban. Készítsd el egyedi bevásárlótáskádat, vagy fűzz ugandai papírgyöngyékszert magadnak.
Hallgasd meg dr. Jane Goodall reményt keltő történeteit, meséit! » Dr. Jane Goodall
Egy csendes zug Kapolcson, ahol elmerülhetsz dr. Jane Goodall történeteiben, ha letöltöd a hangfájlt a standunknál, vagy ha van időd, meg is hallgathatod helyben.
Természetismereti játékok » Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Kézműves foglalkozás, játékok, információs stand.

10.00–18.00 (07. 22-én 14.00-tól)
Szabadulóláda » MRE Ökogyülekezet, KRE Teremtésvédelmi Műhely Teremtésvédelmi kiutak a fogyasztói társadalom fogságából egy interaktív mobil „ szabadulószoba” segítségével. Gyere és teszteld tudásodat és ügyességedet!
Imaösvény » MRE Ökogyülekezet, KRE Teremtésvédelmi Műhely Bibliai útmutatás a belső utak kereséséhez. Járd végig lelki ösvényünket, amelyen holisztikus megközelítésben láthatod a világban észlelhető környezeti-gazdasági-társadalmi válságot és a megoldási utakat.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Völgyhangulat
Fotó: Művészetek Völgye Hivatalos

12.00–14.00 Vízipisztolycsata » Jane Goodall Intézet

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

09.30 Csimpánz jóga » Tamás Bori
Majomkodjunk együtt! Napindító csimpánzjóga.

10.00–18.00 Banyaerdő kvíz kicsiknek és nagyoknak » Banyaerdő, Priksz Gábor
Mit tudsz a gombák mesés világáról?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

17.30 Esti mozi pár percben. Inspiráló videók és történetek » Dr. Jane Goodall

— – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

09.00–15.00 Hét forrás geotúra Kapolcsról » Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ind.: Kapolcs, Kossuth u. 62., Faluház udvara, BfNPI stand. Táv: 12 km; 6 óra. Jelentkezés szükséges a túrát megelőző napon 16.00-ig! Túravezető: Sárdy Julianna, +36 30 491 0061

10.00 és 13.00 és 16.00 Zöld Labor » Zöld Zugoly
Káprázatos kémia – kísérleti bemutatók magyarázattal. Figyelem! Legtöbbje otthon is kipróbálható!

10.00 – 18.00 Klímabarát tippek és ötletek a hétköznapokra » Klímabarát Települések Szövetsége
Klímabarát Kvíz felnőtteknek, Klímabarát Szerencsekerék gyerekeknek – klíma-, energia- és vízügyi kérdések és érdekességek minden mennyiségben.

10.00–18.00 Papírmárványozás – EBRU bemutató » MKNE, Szakmári Klára, Virginia Passaglia
Ha szeretnéd egyszerűen megtapasztalni a színek és a formák változatosságát, szépségét, akkor a papírmárványozás a te kézműves lehetőséged! Ősi, Ázsiából induló papírdíszítési művészet, ami arab közvetítéssel került Európába. Várlak szeretettel!

14.00 Méhek élete, szerepük az ökoszisztémában » Illés András méhész

16.00 Műanyagszennyezés és megoldások » Tamás Bori | Az utóbbi évtizedekben nagymértékben nőtt a műanyagszennyezés a világon. Előadásomban bemutatom a fő problémákat és a megoldási lehetőségeket, amelyet bárki alkalmazhat a saját életében.

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

MANK ART PORTA KALAPOS UDVAR

Állandó programok
A velünk élő Petőfi című pop-up kiállítás az udvarban
Kortárs alkotásokban idézzük meg Petőfi Sándor alakját és irodalmi örökségét, ezáltal ünnepelve nemzeti költőnk születésének 200. évfordulóját.
Művészeti könyvespolc
Szeretnél a fesztivál zajától egy kicsit elvonultan olvasgatni? Akkor gyere és ülj be hozzánk, lapozz bele a legfrissebb művészeti magazinokba, kiállítási katalógusokba, és ha valamelyik megtetszik, magaddal is viheted.
Próba szerencse!
Játssz velünk egy kortárs installáció segítségével, töltsd ki művészeti feladványunkat, és értékes képzőművészeti ajándékokat nyerhetsz!
Öltözz be híres festmények szereplőinek
Most te lehetsz a műalkotás! Öltözz be híres festmény főszereplőjének, készíts egy szelfit, majd töltsd fel a fotót a MANK Facebook-oldalára vagy az Instagramjára a #MANK #artporta #kortarstalalkozasok hashtagek használatával! A festményen szereplő főbb kellékeket mi biztosítjuk, neked csak öltözködni kell!

Mindennap
10.00 Jóga | Klasszikus jóga, légzés, meditáció.

11.00–14.00 PEMZLI játszósarok
Ismerd meg Pemzlivel hazánk állatvilágát a művészeten és kreatív feladatokon keresztül! Fedezd fel velünk az alkotás örömét! A MANK új foglalkoztató kiadványa, a Kalandozás Pemzlivel játékos formában, művészeti feladatok és válogatott irodalmi, valamint képzőművészeti alkotások mentén ismerteti meg a kortárs művészetet a fiatalokkal.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

14.00–17.00 Textilművészeti workshop
Készítsd el egyedi mintádat, és vidd haza a Völgy lenyomatát Pintér Pálma, a Verkstaden alapítójának vezetésével.

16.00–19.00 Fotóművészeti workshop
Műtermem a természet. Természetfotózás Zsila Sándor fotóművész vezetésével.

19.00 Tátikák
A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója. Az előadást követően Góbi Rita improvizatív
tánctréninget tart.

 

VÖLGY KOMOLYZENE
Kapolcsi római katolikus templom

12.00 ̵ Óbudai Danubia Zenekar: Tá-dá-dá-dááám!
Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági koncert. Vezényel és mesél: Hámori Máté
Van, aki hollywoodi sztár lenne egy napra, van, aki ordibálós TV-s szakács, van, aki Messi vagy Ronaldo, van, aki
élő Barbie baba, van, aki Marsra szálló űrhajós. Mi most lehetőséget adunk, hogy világhírű zeneszerzővé válhass
egy órácskára, és megkomponáld Beethoven leghíresebb szimfóniáját, az ÖTÖDIKET! (Tá-dá-dá-dááám!) Nem
kell előképzettség, kottapapírt sem kell hoznod, csak a hangodat, a tenyeredet és a bátorságodat, meg a szüleidet
esetleg. Mi adjuk a zenekart meg a hihetetlen dallamokat, te pedig minden idők egyik legnagyobb zeneszerzőjének
bőrébe bújhatsz. Hogy hangzik?

16.00 ̵ Óbudai Danubia Zenekar: Benned a létra | A szépség forradalma
Karmester és házigazda: Hámori Máté
Észrevenni a szépséget, igen. Felismerni a szépséget, igen. Elmerülni a szépségben, hogyne. De eljutunk a következő
lépcsőfokra is? Önmagunk szépségét felismerni, az ember szépségére rácsodálkozni, erre van erőnk? Van időnk?
Hiszen ez lenne a lényeg, a legfőbb felismerés.
Műsor: Mozart: D-dúr „Párizsi” szimfónia, K 297 | Poulenc: Sinfonietta, FP 141

19.00 ̵ Csellóval a világ körül
Balog Endre, Hosung Chung, Pólus László, Boldoghy Kummert Péter: cselló
A Quattrocelli együttes a Magyar Állami Operaház szólócsellistáiból és szólamvezetőiből alakult. Műsorukon a
barokktól a rockig terjedő klasszikus zeneszámok találhatók.
Műsor: J. S. Bach: Korálok | J. S. Bach: d-moll Fúga (BVW 542) | J. S. Bach: Air (BVW 1068) | Wagner: Lohengrin –
Freiliches stück | Saint Saens: A Hattyú | Arirang (Arr: Hosung Chung) | G. Verdi: Otello – Ave Maria (Arr: Hosung
Chung) | Piazzola: Oblivion | Nino Rota: A Keresztapa | Scent of a Women for 4 | Beatles: Eleanor Rigby for Four
(Arr. Kummer Péter)

 

 

 

MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG
Kapolcsi evangélikus templom

13.30 Írókorzó – Portréfilmek kortárs alkotókról
Kodolányi Gyula, Győrffy Ákos

14.30 Örökké úton
Oberfrank Pál színművész, Takács Bence előadóművész műsora.

15.30 Orgonakoncert
Berki Ádám: cselló; Márkus István: orgona

TALIÁNDÖRÖGD

VILÁGZENEI UDVAR

16.30 AZ IRODALOM MINT ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÓ
Pintér Bori és Fábián László rendhagyó irodalomórája–József Attila

18.30 LOS ANDINOS

20.30
PALYA BEA KONCERT

23.00
BORBÉLY–DRESCH QUARTET

 

 

A KERT

19.30 TÖRZS

22.00
RUN OVER DOGS

 

LÉLEKZET REFORMÁTUS UDVAR

Mindennap
10.00–18.30 Kiállítás: LélekNyomok
A templom különös, szokatlan tér. Van, hogy idegen, mégis lelkünkbe hatol. A templom közösség. Isten és ember kapcsolata. Alkotó és alkotás köteléke. Ő formál engem. Én válaszolok. Neki, aki egészen Más, mégis kibírhatatlanul közeli. Akiben élünk, mozgunk és vagyunk. Akiben-akiből lélegzetet veszünk. A templom lelki élet. Reláció. Ennek lenyomatait állítottuk ki. Nagy Károly Zsolt és Kádár Tamás György fotóinstallációja.
felTÖLTŐpont Míg töltődik a mobilod, töltsd a lelkedet offline!
Hagyj nyomot! Kézműves alkotótér kicsiknek és nagyoknak
LelkiFröccs: Szóda és egyebek…

– – – – – – – – – – – – – –

15.30 A Lélek útjai – bibliodrámás önismereti műhely
Lépj be a történetbe! Alakítsd te az eseményeket! Kivel, mivel találkozik a lelked? Vezeti: Vadász Márta
pszichodrámavezető, lelkipásztor

18.00 Lélekemelő
Meditatív megálló művészeink közreműködésével.

 

SZÍNHÁZ SZÍNPAD

15.00 és 18.00 Winterreise
A Proton Produkció előadása. Német nyelvű előadás.
Hans Zender 1993-ban, b 160 vvel Schubert ma is döbbenetes hatsú dalciklusnak megszletse utn, az
eredeti dalok zongoraksretet trta kiszenekarra. Érzkibb hangolta a versek akusztikjait, szinte rezni, ahogy
arcunkba vg a fagyos szl…
Ének: Szemenyei János | Zongora: Mocsári Károly | Zenekar: Óbudai Danubia Zenekar | Zene: Franz Schubert, Hans
Zender | Karmester: Hámori Máté | D szlet, jelmez: Ágh Márton | Vide : Rév Marcell, Becsey Kristóf | Dramaturg:
Wéber Kata | Rendez asszisztens: Fehér Anna | Producer: Büki Dóra | Rendezte: Mundruczó Kornél

 

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

TARISZNYA EVANGÉLIKUS UDVAR

09.00 Kezdjük együtt a napot!
Napindító gondolatok zenével, áldással – stábtagoknak, helybelieknek, völgylakóknak.

10.00 –18.00
Lehetnél Isten kertjében borász?
Vagy balett-táncos? Kántor? Válassz mesterséget, és töltsd ki kvízünket! Érdekes kérdések és meglepő ismeretek arról, hogy mi mindent tud egy mester! Ha jól válaszolsz, és kiválóan teljesíted a gyakorlati feladatokat, mi
elismerjük, hogy mestere vagy a szakácsművészetnek vagy a kukásautó vezetésnek!
Ismerd meg és lépd át határaidat!
„Én kis kertet kerítek…” Emlékszel még erre az ovis dalra? Elfedett dolgokról és azok felfedéséről is szól! Nézd meg egy különleges kutatás képeit a kerítés közelében, és legyél bátor! Lépj közelebb, foglalj helyet körünkben, ahol kertelés nélkül beszélgethetünk határ menti témákról, megosztó élethelyzetekről. Olyan kérdések kerülnek itt elő, amelyek kapcsán kiderítheted, hogy mennyire vagy elfogadó.
Bírod az újat?
Egy kertben mindig akad új felfedeznivaló! Eddig átsiklottál felette, vagy nem is merészkedtél utánajárni? Mindent tudtok egymásról? Derítsétek ki, hogy így van-e…! És ha őt tényleg ismered: jöhet egy ismeretlen játékostárs? Ön- és társismereti kérdések, drámajátékos elemek, beszélgetés és hennafestés. Garantáljuk, hogy a játék végére ismerősök lesztek!
Útjelzők: A következő években a „Gyümölcsöt teremjetek” stratégia határozza meg az evangélikus nevelés-oktatás tevékenységét. Szívesen megosztjuk terveinket, céljainkat: milyennek is gondoltuk el a következő évek oktatását, miben látjuk értékeinket és fejlesztési lehetőségeinket. Röviden olvasnál erről, vagy részleteket érintőn beszélgetnél? Kérdéseidre is készséggel válaszolnak oktatási szakembereink.
Heverésző: Mert nálunk csak egymásra lépni tilos, a fűre lépni nem, sőt! Le is heveredhetsz! Kertünk védett madara 2022-ben a heverészölyv.
Befőtt: Te mit tartasz fontosnak, mit „tennél el”, őriznél meg? És hogyan? Készítsd el saját életbefőttedet, és kóstold meg másokét.
Kerti grill: Égető kérdések, forró témák, nehéz falatok? Esetleg pácban vagy éppen? Válassz egy témát a lelki grillezőnél a mentálról, és a séffel folytatott beszélgetés parazsa felett süsd át jól minden oldalát. Vigyázni fogunk rád, nem égetheted meg magad, és parázs vitától sem kell tartanod. Alapfűszereink a bizalom és a titoktartás.
KÉsZművelő: Újra és újra! Idén is vár minden érdeklődőt a már hagyományos KÉsZművelő. Itt minden újra és újra hasznosul: a szemétnek tűnő tárgyak, a korábbi ötletek és a kreativitásotok is. Adj új(ra) életet a tárgyaknak! Újra-használati tárgyak, újra-ékszerek, újra-alkotá-sok és új újra-cuccok minden mennyiségben.
JátszóTÉR: Kortól, nemtől és bármiféle beállítottságtól függetlenül várunk mindenkit! Egyetlen feltétel, de az is igazából miattad fontos: szeress játszani!
Mesélő labirintus: A gyermek a meséből ismerheti meg a valóságot, a felnőtt a valóságban fedezheti fel a mesét. Valós mese, mesés valóság – ez vár kicsikre és nagyokra a mesélő labirintusban. Megtekintése kb. 30
percet igényel, gyerekek felnőtt kísérővel látogathatják.
Zarándokút: Kapolcs és Taliándörögd között kiépítettünk egy 6 km hosszúságú, jelzett zarándokutat, amelynek interaktív állomásai a gyalogláson kívül izgalmas, elgondolkodtató belső utazásra is hívnak minden útnak induló zarándokot. Tarisznyádból a toll és a jegyzetlap ki ne maradjon!
Egymásra lépni tilos! Játszva könnyebb! Társasjáték az emberi jogi, esélyegyenlőségi nevelésben.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

14.30–17.30 Láthatatlan Színház
A Láthatatlan Színház különleges lelki zarándokút, amely a külső látás kikapcsolásával belső látásra hív. Előzetes időpont-egyeztetés a +36 20 381 2004-es telefonszámon.

 

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

– – – – – – – – – – – – – – – – –

ANALÓG UDVAR

Mindennap
11.00–19.00
Látogatás egy óriás lyukkamera belsejében
Bújj bele egy lyukkamerába, és nézd meg te is, hogyan jön létre a kép!
Lyukkamera-építés
Építsd meg saját lyukkamerádat akár sörösdobozból, segítünk!
Fotogram/kemogram-készítés
Készíts képet fénnyel és egy csipet kémiával!
Cianotípia-készítés
Hogyan lesz a zöldből kék, és a kékből kép? Megmutatjuk!
Nagyformátumú Portrénapló a látogatókról
Megörökítünk egy klasszikus régi kamerával és azt is megnézheted, ahogy képmásod mágikusan előjön a papíron!
Fotólabor
Itt történik a „vörös” mágia: igazi fotólabor, ahol te vagy a laboráns és mi asszisztálunk.
Analóg Chill-Zone
Pihenősarok, régi tévékkel és persze igazi analóg adással.

21.00–00.00

Szabad improvizáció
Bárki számára nyitott, összművészeti szabad improvizáció, közös
alkotás, „beszélgetés” a művészetek nyelvén.

 

 

LEMangURIA® KREATÍV MOZGÁSUDVAR

Mindennap
10.00 LEMangURIA® Hat alma légző és energiagyakorlat
Energetizáld a testedet, lelkedet minden reggel!

10.30–18.00

Gyerekkuckó, Völgy Archive / Olvasósarok, közös alkotótér
Engedd a szívedet gondolkodni, az agyadat érezni.

LEMangURIA® masszázs
(Bejelentkezés alapján, helyszínen történő előzetes időpontegyez-
tetéssel.) Lazulj el, frissülj fel, töltődj egyéni kezeléseinkkel.

– – – – – – – – – – – – – – –

10.00–18.00 Töltődj fel!
Inspiráló beszélgetések, életvezetési tanácsadások, egyéni testkezelések. Pihentesd a tested, tápláld a lelked, inspiráld a szellemed.

10.30 Erőben, egyensúlyban LEMangURIA® BotosTánc foglalkozás
Pillants be a botos szabadtánc világába.

16.30 Nyiss ablakot a világra!
LEMangURIA® ÉletTánc foglalkozás
Fedezd fel érzelmeid és mozdulataid szabad áramlását.

 

 

ŐSÖK HÁZA

10.00 Öngondoskodás: Kézi őrlések
Szőke András | Kézi őrlőmalmok és elektromos malmok bemutatása működés közben.

14.00
Pajtamúzeum tárlatvezetés
Szőke András | A tanyavilág varázslatos eszközeinek bemutatója. Mozsarak a főszerepben

15.00
Öngondoskodás: Kolostori balzsamok
Szőke András | A balzsamkészítés technikája.

 

 

VIGÁNTPETEND

CIRQUE DU TÓKERT

Mindennap
11.00–18.00 ̵ Kalandozó Komédium: Furmányos Játékudvar (07. 22-én 14.00-tól)
A Kalandozó Komédium nekivágott a nagyvilágnak, hogy újratanítsa játszani a gyerekeket és szüleiket. Hagyományőrző szenvedélyüktől vezérelve kiragadtak a múltból érzéseket és pillanatokat, majd megalkották ezeket játékok formájában. A Furmányos Játékudvar minden nap várja a kicsiket és nagyokat játékudvarába, ahol különleges játékokat próbálhatnak ki.

11.00–22.00
̵ Bagázs Bazár mozgó adománybolt (07. 22-én 14.00-tól)
2018 tavaszán a Bagázs elindította egy társadalmi vállalkozás keretében Magyarország első mozgó adományboltját,
amely Pest megye településein, valamint vásárokon, fesztiválokon kiváló minőségű használt ruhát értékesít alacsony
áron, egy kifejezetten erre a célra kialakított gépjárműről. Az eladásra kínált áru forrása adomány, így a mozgóbolt
alacsony költségekkel működtethető, és a bevétel jelentős része a Bagázs programjaira fordítódik.

Érzékek és Felfedezések Kertje
Az Érzékek és Felfedezések Kertje patakparti sétával egybekötött jóga- és meditációs gyakorlatokkal, jobb és
bal agyféltekét megmozgató, önismereti, illetve érzékszervfókuszú workshopokkal várja a Völgybe érkezőket.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

15.30 ̵ Firebirds: Poi workshop
Cirkuszi játszóházunkban kicsik és nagyok egyaránt önfeledten szórakozhatnak, próbára tehetik ügyességüket, kitartásukat és egyensúlyérzéküket. A poi két madzag végére kötött, két súlyból álló maori eredetű zsonglőreszköz, amelyet táncos mozdulatokkal a testünk körül vezetve, forgatva irányítunk.

18.00 ̵ HEPP | Duett a kortárstánc és újcirkusz világából
Mi lennék, ha? Minden. Akkor inkább semmi sem leszek. Dehogy, csak idéztem. Gegétől. Az irodalomtanár rapertől. Bárcsak egyszer lennék akkora, hogy magamtól idézzek. Na ez is idézet. Mokitól. Na de akkor legyek már valaki. Mindegy, ki. Ha mindegy, akkor viszont jó az úgy, ahogy van. Sőt, úgy a legjobb. Igazából szeretem is, hogy ilyen kis páfrány vagyok. Csak mozizok a polcról. Néha jó lenne mondjuk gombának lenni. Varázsolni. De általában beérem azzal, ha zöld vagyok. És jó illatú. Nem kell virág. Akkor már idézettel zárom: Magam adom megadom magam. Quimby. Ha jobb lennék, az rosszabb lenne. Csuzi Márton és Rácz Réka a személyiség, a jellem tövét keresik. Azok-e, akik lenni akarnak? Ha nem, miért nem? El tudják-e fogadni, hogy azok, akik, amik?
Hibákkal, gyengeségekkel együtt. Minderre egymásban keresik a választ. A másik tükör, vonalzó: viszonyítási pont
számukra. Kellenek egymásnak, hogy önmaguk legyenek. A tánc és a cirkusz nyelvén kommunikálnak, a fizikalitás adja a teret számukra, és megoldást is abban találnak.
Alkotók, előadók: Csuzi Márton, Rácz Réka| Zenei szerkesztő: Csuzi Márton | Fény:Kovács Gerzson Péter | Mentor: Goda Gábor |Szöveg: Sára Gergely a.k.a. Gege Végletek című dalszövegének interpretációja

21.00 ̵ ÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR: CIGÁNYZENE? MAGYAR ZENE?
Van az emberekben egy kis leszegett fejes szégyenkezés, ha a magyar nóta kifejezést hallják. Mióta Bartók tisztázta
a különbséget parasztzene és városi (cigány)zene közt, mintha le is tudnánk annyival: népdal jó, nóta rossz. Pedig micsoda kincs ez! Évszázadok öröklődő tudása, legendás prímás generációk, Lisztet és Brahmsot megihlető cigányzenészek – van mire büszkének lennünk. És ez a műfaj most éppúgy a kihalás szélén billeg, mint Bartókék idejében a parasztzene, a népdal. Kár lenne veszni hagyni. Ezen a koncerten együtt vigadunk és sírunk Sárközy Lajossal és bandájával, fókuszban közös örökségünk: a magyar nóta.
Közreműködik: Sárközy Lajos és Zenekara, Peresztegi Attila: bariton | Vezényel: Hámori Máté
Műsor: Bartók: Román népi táncok | Brahms: 4. magyar tánc | Brahms: 6. magyar tánc | Brahms: I. magyar tánc | Ott Rezső: Kivilágos virradatig – szimfonikus magyarnóta-csokor | Ráadás: Brahms: 5. magyar tánc

 

A POKET ZSEBKÖNYVEK UDVARA
VECSEI H. MIKLÓS ÉS BARÁTAI

Mindennap
12.00–18.00
Marēk Műhely
Ismerkedj meg a legkedvesebb magyar keramikus műhely állandó workshopjával, valamint portékáival. Alkoss és vidd haza!

Gyimesi Füvek Workshop
André Irénke üveggyantából készít ékszereket, gyimesi növényekkel. A foglalkozás keretén belül megismerkedünk a gyimesi virágokkal, gyógynövényekkel, ezekről beszélgetünk, ezekből készítünk kiegészítőket közösen, kombinálva fával, szilikonnal, mindeközben gyimesi gyógynövényes teát lehet kóstolgatni.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

15.30 Sound of Movement Mook Társulat. Mozgás- és zenei improvizációs kurzus, ahová mindenkit várunk szeretettel zenélni és táncolni.

17.30 Leláncolt Prométeusz
A MOOK társulat és a Freeszfe közös színházi előadása.

19.30 Grecsó Krisztián és Szabó Balázs estje
Dialógusok, találkozások és átfedések egy különleges estén. Húrok és Grecsó-versek, új hang és öreg hangszerek. Grecsó felolvas, mesél és egy kicsit muzsikál, Szabó Balázs zenél, mesél, improvizál és egy kicsit felolvas.

 

PAPAGENO KLASSZIK

14.30 ̵ ZeneMűvek – Klasszikus kiábrándító
Dénes-Worowski Marcell, Seidl Dénes
A legnagyobb zeneszerzőinket és előadóinkat gyakran hajlamosak vagyunk egyfajta rózsaszín ködön keresztül
szemlélni. Ezen az előadáson a ZeneMűvek a legnagyobb tisztelettel rántja le a leplet legnagyobbjaink rossz
szokásairól és jellemhibáiról.

17.30 ̵ Káel Norbert zongoraestje
Káel Norbert: zongora
Műsor: Liszt: 2. (h-moll) ballada | Chopin: Barcarolle, op. 60 | Bartók: Zongoraszonáta – 1. tétel | Liszt:
A Villa d’Este ciprusai I. (Zarándokévek – Harmadik év) | Csajkovszkij–Káel: Barcarolle | Scriabin: Disz-moll etűd, op. 8 No. 12 | Liszt: Desz-dúr Consolation | Rachmaninov: Liebesleid

 

PETENDI PAJTA

Mindennap
10.00–16.00 PAJTACHILL
Napkezdő szépség, közösségi éledező.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

17.00 EgyensúlyOM
Lélek- és gerincbarát jóga Megyeri Eszterrel.

18.00 Zengedelem: MΣO CULPA+FODOR RÉKA
Ritkán hallható találkozás, ami egy másik síkra helyezi a hallgatót.

21.00 Zengedelem: BODOO
Forgás a tengelyünk körül egy bakelitlemezen.

00.00 Önismereti diszkó: SIBLICITY
Hipnotikus techno a budai barlangok mélyéről.

 

HOBO KLUB

16.00 Hobológia

20.30 Faludy-est

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

GYERMEKVÖLGY

10.00–18.00 TALIÁNDÖRÖGD · TARISZNYA EVANGÉLIKUS UDVAR · Mesélő Labirintus; KÉsZművelő; JátszóTÉR
10.30–18.00 TALIÁNDÖRÖGD · LEMANGURIA® UDVAR · Gyerekkuckó, VölgyArchive / Olvasósarok
11.00–14.00 KAPOLCS · MANK ARTPORTA · PEMZLI játszósarok – Fedezd fel velünk az alkotás örömét!
13.00–18.00 KAPOLCS · HAGYOMÁNYOK HÁZA FOLKUDVAR · Kézműveskedés – felnőtteknek is!
14.00–15.00 VIGÁNTPETEND · CIRQUE DU TÓKERT · Játékos gyermekfoglalkozás a Bagázzsal
14.00–18.00 KAPOLCS · PEST-BUDA UDVAR · Kézműveskedés
14.00–18.00 KAPOLCS · MŰVÉSZETEK ZÖLDJE · Tudományos játszóház; Csináld magad! – kézműves foglalkozás; Természetismereti játékok; METEOMÓKA; Legyél Te is Vadonleső!; Panda sarok; Táskakészítés és gyöngyékszer-fűzés; Szabadulóláda; Barlangászok nyomában; Legyél Te a Művészetek Völgye komposztáló Hőse a Compocityvel!; Mikrovilág lencsevégen; Mityó macska színre lép; Ökológia gyereknyelven; Esti mozi pár percben.
14.00–18.00 KAPOLCS · PEST-BUDA UDVAR · Varázshangok játszóház
14.00–19.00 KAPOLCS · HAGYOMÁNYOK HÁZA – FŰZ NÉPI JÁTÉKTÉR · Népi ügyességi játékok
14.00–19.00 KAPOLCS · DIABELLI · Mici terasz – interaktív fizikai kísérletek; Kézműves foglalkozás – Batikolás, kavicsfestés, Szörnyek szörnyű könyve
15.00–16.30 KAPOLCS · PEST-BUDA UDVAR · Minden napra egy mese! » Hideg Anna Ördöngösfüzesről
15.00–18.00 KAPOLCS · TÁRSASJÁTÉKVÖLGY
15.30–17.00 VIGÁNTPETEND · CIRQUE DU TÓKERT · Firebirds: Labda workshop
16.15–16.45 KAPOLCS · HARCSA VERONIKA UDVAR · Ringató foglalkozás a legkisebbeknek
20.30–21.30 VIGÁNTPETEND · CIRQUE DU TÓKERT · Duda Éva Társulat & Nemzeti Táncszínház: Ramazur

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva