Boszorkánydal - Szabó T. Anna vadonatúj zenés produkciója
Helyszín Kapolcs, Kossuth utca 48
Időpont
A költő először adja majd elő zenei kísérettel, felnőtt közönség előtt az énekelt vagy énekelhető verseit és versprózáit Sinha Róbert gitárművész zenei kíséretével.

Sinha Róbert és Szabó T. Anna Hollandiában találkozott először, amikor 2004-ben a Szabó Magdával közös amsterdami esten léptek fel mindketten – a fenti dalocskát ez alkalommal improvizálta a költő az akkor a Királyi Zeneakadémián tanuló gitárművésznek, dedikálás helyett, egy lombos csatornára néző ablakban.
Nem sokkal ezután kezdődött a munkakapcsolatuk, és az eltelt majdnem két évtized alatt sokszor léptek már fel együtt, felnőtt- és gyerekprogramokkal, egymásra reflektáló, vagy egymás munkáira írt versekkel és zenékkel. Felolvasáskor Anna lüktető szövegszövetet szőtt a kortárs és klasszikus zenére a saját szövegeiből. Előadás közben gyakran beszélgetnek is az énekelhető versek hőseiről, Kányáditól Jim Morrisonig.
Új műsoruk azonban unikum: a különlegessége, hogy a felolvasás és a jól bevált, izgalmas ritmikus vers-zene kombinációk mellett kettejük saját, énekelt dalai is megjelennek. A költő először adja majd elő zenei kísérettel, felnőtt közönség előtt az énekelt vagy énekelhető verseit és versprózáit (nagy szó, mert ehhez a harminc évig hiányzó bátorságát kellett összeszednie), és közben mindketten mesélnek vers és zene elemi kapcsolatáról, a dalok születéséről, ihletforrásaikról, a kreativitás eszközeiről, és természetesen azokról az alkotókról is, akiket a legjobban szeretnek.

A belépés kapolcsi, vigánpetendi és taliándörögdi lakosoknak ingyenes, kiránduló vendégeknek 900 forint. Jegyértékesítés a helyszínen 16 órától. A program a Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt keretében megvalósuló Pajta program részeként jön létre.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva