Tájséta a Dörögdi-medence kultúrtörténeti és természeti értékei között
Helyszín Taliándörögd, Kossuth utca 36
Időpont
Sétálj velünk a vulkánok, források és emberek birodalmában!

Július 27-én, csütörtökön Taliándörögdön egy különleges geotúrán vehetsz részt, ahol a természet és a történelem közös színpadra lépnek. Az egynapos túra a Művészetek Völgye rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre, térítésmentesen, de előzetes jelentkezés szükséges.

A túra első állomása a Szent András templom, amely romjaiban is erőt sugárzó, történelmi értékű épület. A templom felett pedig egy ősi vulkán található, amely kaszálórétekkel övezett, gyümölcsfajtákat termő erdővel, gyógynövényekkel és birkanyájakkal van benépesítve.

A túra során megcsodáljuk a gyurgyalagok színpompás „városát” is, amely a természet egyik csodálatos látványa. A gyurgyalagok színpompájukkal és látványos fészkelőhelyükkel lenyűgöző látványt nyújtanak a túrázóknak.

A Tik-hegy meghódítására várunk mindenkit, ahol az ősi magyar gyümölcsfajtákat termő gyümölcsösök és apró kaszálórétek között barangolva gyönyörködhetünk a Dörögdi-medencében és a falu panorámájában. A fennsík kakukkfű illatú rétje szintén különleges élményt nyújt, ahol öregfák és nyíló virágok között sétálva élvezhetjük a természet békéjét.

A túra során találkozhatunk egy bővizű forrással, ahol hűsölhetünk, majd visszafelé a körülöttünk magasodó vulkánok lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk. Pihenőhelyünk egy ősöreg, hatalmas berkenyefa árnyékában lesz, ahol megpihenhetünk és feltöltődhetünk az utolsó szakaszra.

Utolsó állomásunk a világszép Szent András templomrom, ami lenyűgöző záróakkordja lesz a napnak. Ez az egykori székesegyház lenyűgöző látványt nyújt, és tökéletes helyszín a nap végén történő elcsendesedésre.

Jelentkezzen most ezen a lenyűgöző geotúrán, és fedezze fel Taliándörögd természeti és történelmi csodáit! A túra csoportok számára egész évben megrendelhető, így bármikor visszatérhetünk e csodálatos helyekre.

 

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló.
Javasolt: fényképezőgép, távcső.

Túra nehézségi foka: könnyű-közepes / nehéz

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni!

Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon 16:00 óráig, e-mailben mobilos elérhetőség megadásával vagy telefonon

Helyszín: Taliándörögd
Ár: térítésmentes
Találkozó helye: Taliándörögd, Faluház, Kossuth u. 36. GPS: 46.979747, 17.568716
Találkozó ideje: 2023. július 27. csütörtök 9.00 óra
Időtartam: 4-5 óra
Táv: 8 km

 

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető;
+36304910061
sardyjulia (@) bfnp (.) hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva