2019.04.10. 06:00
31.3 kilós, 111 centis tükörponty - fogtál nagyobbat?
A jó idő beköszöntével ellepték a horgászok a Balaton-partot. A rekordméretű pontyra vágyóknak a két és fél évvel ezelőtt kifogott óriáshalat kellene felülmúlniuk, a több mint egy méteres pikkelyest akkor vaksötétben sikerült szákba csalni.

Beindult a balatoni horgászat!

Idősebb bácsikák, lelkes fiatalok, űrtechnológiát is bevető sporthorgászok lepték el a Balaton partját. A jó idő beköszöntével egyre-másra csalogatják partra a szebbnél szebb, nagyobbnál nagyobb halakat; ki a klasszikus fenekező módszerrel, más a nád közelében úszózva próbálkozik, a kapitális méretű pontyokra vadászók a jól bevált bojlizással szeretnének sikert elérni.

A rekordfogásra vágyóknak nem árt felkötniük a gatyát, hiszen 2016 októberében 31.3 kilogrammos, több mint egyméteres, 111 centiméter hosszú tükörpontyot fogtak ki. Elevenítsük is fel, két és fél esztendővel ezelőtt miként fogták ki ezt az óriáshalat.

Nem mindennapi körülmények között húzták partra, illetve csónakba a méretes pontyot. Erich Unger sporthorgászt a sors is próbára tette, miután megakasztotta a hatalmas halat. Balszerencséjére fejlámpájának elemei felmondták a szolgálatot, így jóformán vaksötétben (éjjel két órakor), egyedül a csónakban, hideg viharos szélben, tarajos hullámokon billegve szákolta meg az óriást.

A hal negyvenperces fárasztás után adta meg magát, és hogy mire kapott? A horgászhelytől kétszáz méterre lévő etetésről jelentkezett egy szem 20 milliméter átmérőjű bojlira. A keszthelyi fogás azóta is rekordnak számít a Balaton vizében.

Azért nem lehetetlen a csúcsdöntés, hiszen az elmúlt évben kis híján sikerült felülmúlni: Hoffer Dávid 30.1 kilogrammos pikkelyest fogott ki, a csali 24 milliméteres bojli volt.

Te fogtál nagyobbat? Jelentkezz az info@likebalaton.hu emailen, és bemutatjuk a te fogásodat is.

Nézd meg a többi cikket is a témában!

Forrás: csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva