likeBalaton.hu | 2024.05.19. 08:00
Adrenalin és sebesség Balatonfőkajáron – mutatjuk a versenyeket
Az autósport szerelmeseire izgalmas május vár a Balaton Park Circuit-en, ahol a Ferrari Challenge, All4track és a Track Masters sorozat eseményei garantálják a felejthetetlen élményeket. Ismerjük meg közelebbről, mi is vár ránk ebben a hónapban Európa legújabb teljes méretű versenypályáján!

Feldübörög a lóerő a Track Masters versenyen

A Track Masters sorozat izgalmas eseményt hoz el a Balaton Park Circuit-re. Május 22-én kerül megrendezésre a 2024-es Track Masters második fordulója, ahol a versenyzők a 4,125 km hosszú pályán mérhetik össze tudásukat. A pálya 16 kanyarból áll, melyek közül 6 jobbos és 10 balos, és 12-15 méter széles. A pálya formája izgalmas kihívást jelent, ami garantáltan elégedettséget nyújt minden résztvevőnek.

A Track Masters egy népszerű autósport sorozat, amely különböző helyszíneken szervez pályanapokat és versenyeket amatőr és profi versenyzők számára egyaránt. A sorozat célja, hogy lehetőséget biztosítson az autósport szerelmeseinek, hogy biztonságos körülmények között, professzionális pályán próbálhassák ki vezetési képességeiket és autóikat.

A Track Masters eseményei különböző versenypályákon zajlanak, és számos kategóriában kínálnak versenyzési lehetőséget. A résztvevők gyakran kapnak lehetőséget arra, hogy tapasztalt oktatók segítségével fejlesszék vezetési tudásukat, illetve különféle autómárkák képviselőivel és más autósport rajongókkal találkozzanak.

A sorozat eseményei között szerepelnek nyilvános pályanapok, ahol bárki nevezhet, valamint zárt, meghívásos versenyek is. A Track Masters rendezvényei magas színvonalú szervezéssel és biztonsági előírásokkal zajlanak, hogy a résztvevők a lehető legjobb élményben részesüljenek.

A Track Masters sorozatban a részt vevő autók széles skálája található meg, a klasszikus sportautóktól kezdve a modern versenyautókig. Az események során a versenyzők nemcsak a sebességre és a vezetési technikára összpontosíthatnak, hanem a stratégiai gondolkodásra és a versenykörülményekhez való alkalmazkodásra is.

ROUND 1 – 06.04.2024 – SLOVAKIA RING 🇸🇰
ROUND 2 – 24.05.2024 – BALATON PARK 🇭🇺
ROUND 3 – 22.06.2024 – LAUSITZRING 🇩🇪
ROUND 4 – 27.07.2024 – SILESIA RING 🇵🇱
ROUND 5 – 24.08.2024 – BRNO 🇨🇿
ROUND 6 – 19.09.2024 – SLOVAKIA RING 🇸🇰
ROUND 7 – 05.10.2024 – MOST 🇨🇿

Az All4Track élménye

Május 22-23-án a Balaton Park Circuit ad otthont az egyik legizgalmasabb All4Track autósport eseménynek. Ez a rendezvény nemcsak a versenyzők, hanem az autósport rajongói számára is felejthetetlen élményt ígér.

Az All4Track egy dinamikus autósport-szervezet, amely különböző pályanapokat és versenyeket szervez Európa-szerte. Célja, hogy az autósport szerelmesei biztonságos és professzionális körülmények között élvezhessék a vezetés örömét, és fejleszthessék vezetési képességeiket. Az eseményeken amatőr és profi versenyzők egyaránt részt vehetnek, és különböző kategóriákban versenyezhetnek.

A Balaton Park Circuit egy modern és technikailag kihívást jelentő versenypálya, amely tökéletes helyszín az All4Track esemény számára.

Regisztráció és részvétel

Az eseményen való részvételhez látogass el az All4Track hivatalos weboldalára, és töltsd ki a jelentkezési űrlapot. A regisztráció során meg kell adnod személyes adataidat és az autód jellemzőit. A részvételi díj kifizetése után visszaigazoló e-mailt kapsz, amely tartalmazza az összes fontos információt az eseményről.

Ha szereted a száguldást, az adrenalint és a különleges autókat, akkor mindenképpen látogass el május 22-23-án a Balaton Park Circuit pályára. További információkért és a regisztrációért látogass el az All4Track hivatalos weboldalára.

@all4track

#all4track#tracktime#spafrancorchamps#cocacola#toysforbigboys

♬ Streets – ODEA

 

A Ferrari Challenge nagy mulatság lesz

Az autósport világában csak néhány olyan meghatározó márka létezik, amely sok évtizedes múltra tekint vissza, és már rengeteg sorozatban letette a névjegyét. Az egyik ilyen kétségtelenül a Ferrari, amely a Forma-1 egyik legsikeresebb csapata, és az egyetlen, amelyet 1950 óta minden szezonban megtalálhattunk a rajtrácson. Emellett a hosszútávú autóverseny-sorozatok legnagyobb eseményének számító Le Mans-i 24 órás viadalt is többször megnyerték a Ferrari versenyzői.

Ilyen eredményekkel nem meglepő, hogy a márka 1993-ban létrehozta a saját sorozatát, ahol a Ferrari tulajdonosok egymás ellen küzdhetnek meg a világ különböző versenypályáin. Az első idényben még kizárólag európai eseményeket rendeztek, de a Ferrari Challenge sikerét mutatja, hogy a következő évben újabb földrészeken indítottak bajnokságokat. Jelenleg európai, brit, észak-amerikai és japán versenysorozat létezik, és idén először a kontinens legjobbjai Balatonfőkajárra is ellátogatnak. A szezon május elején Mugellóban indult, és a Trofeo Pirelli második futamán magyar siker született. A negyedik helyről rajtoló Válint Bence magabiztosan versenyzett, így mások mellett megelőzött többek között egy korábbi Forma-1-es pilótát, Timo Glockot is.

Június 1-én és 2-án a Ferrari Challenge második fordulóját rendezik meg a Balaton Park Circuit-en, ahol a Ferrari tulajdonosok újra megmérkőznek egymással. Ez a verseny remek alkalom arra, hogy a rajongók élőben láthassák a világ egyik legikonikusabb autómárkájának versenyét, és szurkoljanak a magyar pilótáknak is. A versenynap izgalmas programokat kínál, a szurkolók pedig közelről figyelhetik, hogyan küzdenek meg egymással a legjobb pilóták a győzelemért.

 

 

A Ferrari Challenge versenyeken a résztvevők azonos típusú Ferrari autókkal, jellemzően a Ferrari 488 Challenge modellel indulnak, de most Ferrari 296-ot láthatunk. A versenysorozat több kategóriában zajlik, mint például a Trofeo Pirelli, ahol a tapasztaltabb versenyzők, és a Coppa Shell, ahol az amatőrök és új belépők mérik össze tudásukat. Minden versenyhétvége több futamból áll, amelyek során az autók különböző versenykörülmények között teljesítenek.

Ferrari 488 Challenge
Fotó: Auto-motor

A versenyeken részt vevő autók különleges kialakításúak, amelyeket kifejezetten a pályaversenyzésre fejlesztettek. Az aktuális modell, a Ferrari 488 Challenge, erőteljes motorral és fejlett aerodinamikai jellemzőkkel rendelkezik, biztosítva a maximális teljesítményt és kezelhetőséget.

 

Ferrari 488 Challenge műszerfal
Fotó: Auto-motor

 

Ferrari 296
Fotó:
Max Baillie – Own work, CC BY-SA 4.0,

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva