Mihály Szilvia | 2022.02.01. 10:00
A Balaton leghosszabb farsangi felvonulását láthatod Keszthelyen
Nézőként vagy jelmezes felvonulóként csatlakozol a várhatóan több száz fős keszthelyi maskarás menetbe? Gólyalábasok, fúvósok, dobosok és a hercegi pár is elvegyül a tömegben.

A Balatoni Borbarát Hölgyek hagyományos farsangi rendezvényén idén is a Festetics-kastély parkjából indulva haladhatsz végig a város sétálóutcáján a Fő térig. Bár az egyesület a környékbeli borok hírnevének erősítését tűzte ki célul, mára közösségépítő és szórakoztató rendezvényeket is szerveznek Keszthelyen.

A Borbarát Hölgyek szervezik a keszthelyi karnevált
Fotó: Mészáros Annarózsa

Hercegi pár vezeti a felvonulókat

2022. február 19-én 14 órakor huszonegyedik alkalommal vehetünk részt a télbúcsúztató rendezvényen, a felvonulást hercegi pár vezeti, a menetet útközben a Goldmark Károly Művelődési Központ teraszáról egy zsűri is megszemléli, hogy dönthessenek az egyéni és csoportos díjakról. A Fő térre érve a jelmezesek rövid bemutatkozásra is lehetőséget kapnak.

Idén is színes forgatag várható
Fotó: Mihály Szilvia / archív

Az előző években fergeteges felvonulásokat és nagyon ötletes jelmezeket láthattunk, idén is több száz résztvevőre számítanak a szervezők.
Kevés kastély parkjából sétálnak ki Lego emberek, sárkányok és szörnyek, hogy végigmasírozzanak a településen, Keszthelyen ez sem lehetetlen, valószínűleg az idei évben is számos meghökkentő maskarát láthatunk majd a forgatagban.

Sárkány sétál ki a kastély parkjából
Fotó: Mihály Szilvia /archiv

Érdemes valóban egyedi jelmezbe bújni, mert értékes nyeremények várnak a csoportos és egyéni dobogósokra is. A jelmezek díjazásánál fontos szempont lesz a kreativitás mellett a környezettudatos anyagfelhasználás is.
Az sem marad ajándék nélkül, aki nem végez a legjobbak között, minden résztvevőnek apró figyelmességgel kedveskednek a szervezők.

Farsangi fánk is vár rád

– Az emberek már ki vannak éhezve a személyes találkozásokra, közösségi eseményekre. Mivel a karnevál szabadtéri rendezvény lesz, a jelenlegi pandémiás helyzetben is a szokásos keretek között tudjuk megtartani – mondta Dévényiné Balogh Gyöngyi.

A felvonulókat a Fő téren forró italok és természetesen farsangi fánk várja, de ha nem vagy édesszájú, akkor pogácsát vagy zsíros kenyeret is majszolhatsz. Egész izgalmas képeket készíthettek, miközben mondjuk sárkánynak öltözve habzsolod a lekváros, porcukros farsangi finomságot.

Fotó: Mihály Szilvia / archív

Kattints ide, és tudj meg mindent a korabeli keszthelyi farsangokról.

Ha részt vennél a jelmezes felvonuláson, akkor a keszthelyi Tourinform Irodában tudsz jelentkezni, vagy a helyszínen indulás előtt a kastély parkban tudsz regisztrálni.

A két évvel ezelőtti felvonulóknak sikerült elűzni a telet, a nap is kisütött a táncoló sárkányt látva:

Mutatjuk a részletes 2022-es programot.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva