2019.05.28. 11:00
A gyerekeknek felejthetetlen élményt kínál a KKM
Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén a jövő generációja is képviselteti magát. A gyermek futamok világának bemutatásában, Benkő Petra állt rendelkezésünkre.

– Miért fontos már gyermekkorban elkezdeni a mozgást?
A sport jótékony hatással van a gyerekekre és nagyon sokrétűen segít: nem csak egészségesebbek lesznek tőle, fejlődik az izomzatuk, hanem a sport szeretetére neveli őket. Ha kiskorban a hétköznapok részévé tesszük a mozgást, hatalmas ajándékot adunk ezzel nekik, hiszen egészséges felnőttekké válhatnak.

Fotó: Benkő Petra

– Milyen távokon állhatnak rajthoz a kicsik?
A KKM-en 650-en gyerek vesz részt, a korosztályukhoz igazított távokon. A legkisebb gyerekeknek Csattogó Tappancsok néven van verseny. Az ovisok 250 métert, az iskolások 500 métert, a nagyobbak pedig 1000 métert futhatnak. Egészen 14 éves korig lehet nevezni. A gyerekek számára a verseny ingyenes, és egy szuper, felejthetetlen élményt ad nekik a részvétel.

Fotó: Benkő Petra

– Mennyire szeretik a gyerekek a KKM futóversenyt?
Örömmel viszik haza az érmet, de ami ugyanennyire fontos, hogy a verseny közben ők is átélhetik azt a hatalmas örömet, vidámságot és egyben adrenalint, amit a szurkolástól kapnak. Talán életükben első alkalommal hallják, hogy családok, barátok, vagy akár idegenek biztatják őket. Ez pedig nem csak nekünk felnőtteknek egy hatalmas dolog, hanem a gyerekek is különleges ajándékot kapnak ezzel, mely akár egy életre pozitív élményként marad bennük.

Fotó: Benkő Petra

– Mi mindent adhat számukra egy ilyen esemény?
A rendszeres mozgás új barátokat, ismeretségeket adhat a gyereknek, és akár a szülőnek – de pszichológiai oldalról is sokat adhat, hiszen a sport megtanítja, hogyan érhetünk el célokat, hogy küzdhetünk, koncentrálhatunk vagy akár állhatunk fel vereség után. Megtanít arra, hogy az életben nem csak nyerhetünk, hanem veszíthetünk, lehetünk akár dobogós helyezettek, vagy állhatunk a mezőny legvégén.
A szülő felelőssége, hogy ezt átformálja a gyermekben: nem nyerhetünk mindig, néha lehetnek nálunk gyorsabban futók, de ettől még a verseny mindenkinek ugyanannyira izgalmas: hiszen többek leszünk a felkészüléssel, a sporttal, nem a helyezés az egyedüli mérce, hanem az az öröm, amit maga a sportolás ad.

Fotó: Benkő Petra

Ha kedvet kaptál a futáshoz, itt nevezhetsz!

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva