Mihály Szilvia | 2021.08.19. 10:00
A keszthelyi olimpikon is imádja a Városi Strandot
A keszthelyi Városi Strandon nemcsak napozhatunk, pihenhetünk hanem Aktív sportprogramok és beszélgetések is várnak bennünket.

A strandolás eddig sem volt unalmas a keszthelyi Városi Strandon, de az augusztusi szombatokat jól megpörgetik, sportprogramokkal töltik meg.

Az olimpikon is a Városi Strandra jár

– Vizes és szárazföldi kihívásokkal a következő két szombaton is találkozhatnak a sportos látogatók, akiket élménykuponok várnak, amelyekkel kedvezményesen kipróbálhatják a Városi strand attrakcióit, akár a nyári hógolyózást is – mondta Kovács Szabolcs az Aktív Strand fő szervezője, Keszthely turisztikai tanácsadója. – A célunk, hogy a strand a pihenés és a kikapcsolódás mellett szervezett formában is biztosítson sportolási lehetőséget a Keszthelyre érkező vendégeknek. A strandröplabda pálya, a vízi sporteszköz bérlés eddig is népszerű volt, az idei év újdonsága, a vízi élménypark is számtalan kalandot biztosít a vendégeknek, de azt gondoltuk, egy kis versennyel még aktívabbá tehetjük az itt töltött órákat.

Vízi élménypark is vár a Városi strandon
Fotó: Mészáros Annarózsa

A napi motiváció beszélgetések során olyan ismert sportolókat hívtunk meg, akik teljesítményük alapján valódi példaképek lehetnek. Külön öröm volt vendégül látnunk a Keszthelyen élő világ- és Európa-bajnok sportlövőt, Major Veronikát, aki nemrég tért haza a tokiói olimpiáról.

Vera sem fegyverrel jár strandolni….
Fotó: Mészáros Annarózsa

Veronika ezer szállal kötődik a Balatonhoz, a városhoz és a térséghez. A 24 éves sportoló 12 éves kora óta Keczeli Zoltán edzővel készül a versenyekre.
Olvastad már, milyen kemény munka kijutni az olimpiára?

– A Városi Strand meghatározó helyszíne a gyerekkoromnak, ide jártam édesanyámmal strandolni. Itt úsztam később a Sziget-fürdőről elindulva a strand egyik szélétől a másikig, fel-le, nekem az a strand jelenti a balatoni strandolást.

– Keszthelyen születtél, itt nőttél fel, itt lettél sikeres. Mit jelent neked a város?
– Minden ideköt, itt van a családom, itt laknak a barátaim. A Balaton kisgyerekkorom óta meghatározó része a mindennapjaimnak. Gyerekként még horgászni is szoktam, de ez a lövészet miatt később már nem fért bele az időmbe. A kerékpározás a kiegészítő sportom, nem kérdés, ha felülök a biciklire, akkor a parton tekerek. Az olimpiai felkészülés szakaszában nem volt időm strandra járni, most van néhány hét pihenőm, míg elkezdem az őszi edzéseket, addig biztosan sokszor leszek a Városi Strandon.

Az olimpikon nem költözne le Keszthelyről
Fotó: Mészáros Annarózsa

Azt gondolom, hogy nekem a Balatonnál kell maradnom, az egész életemet itt szeretném leélni, nem tudom elképzelni, hogy máshol lakjak. A város támogató légköre és konkrét támogatása is segíti, hogy a sportolói karrieremre összpontosítsak. Amikor elindultam az olimpiára, képzeletben ezt a szeretetet is becsomagoltam a hátizsákomba, és úgy álltam a lőállásba.

A beszélgetés után a résztvevők kézbe vehették az olimpikon fegyvereit, és Keczeli Zoltán edző instrukciói alapján vaktöltényes lövéseket is adhattak le. Bár Vera pisztolyának súlya nagyjából egy kilogramm, nem egyszerű mozdulatlan kézzel a célra tartani vele. Nem véletlenül javasolja az edző a sportlövőknek a fekvőtámaszozást.

Keczeli Zoltán edző a legkisebbekkel is megtalálja a közös hangot
Fotó: Mészáros Annarózsa

Mi vár rád a következő Aktív strandon?

Augusztus 21-én szombaton masszázs bemutató, aszfaltrajzoló verseny, teqball bajnokság, vízi aerobik, strandröplabda bajnokság és nyári hógolyózás ügyességi és SUP gyorsasági verseny várja a látogatókat.
Kattints ide a részletes programért!

A játékokon mindenki részt vehet, aki jegyet vált a Városi Strandra, 12 éven aluli gyerekek szülői felügyelettel próbálhatják ki programokat. Az élménykuponokat az animátoroktól szerezhetik be azok, akik kipróbálják magukat valamelyik programon, a kuponok az akcióban részt vevő szolgáltatóknál válthatók be.
A napi adrenalin kihívás keretében a résztvevők díjmentesen próbálhatják ki az adott napi attrakciót. A játékokra, bajnokságokra a helyszínen lehet jelentkezni, a bajnokságon 12 év felettiek indulhatnak.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva