Mihály Szilvia | 2021.11.30. 08:00
A keszthelyi Télanyó és manói diktálják az idei karácsonyi trendet
Hattyú, plüssróka, tolldíszek, halak, csipkenapernyő, mikulásvirág, kis vonat, bagoly és sellő is kerülhet a karácsonyfánkra. Dobd fel a díszeidet egy új, akár a Balatont idéző darabbal.

Nem ritka, hogy a balatoni nyaralókban egész decemberben áll a feldíszített fenyő, bár legtöbben az adventi időszakban szép lassan öltöztetik ünnepi díszbe a környezetüket. Mutatjuk, milyen újdonságokkal varázsolhatod el a családot, akár még Keszthely mintájú gömbdíszed is lehet.

Belecsöppentünk egy karácsonyi mesébe
Fotó: Mészáros Annarózsa

Mesék birodalma

– A petrol kék az idei újdonság, a rosé nem megy ki a divatból, de a fehér a legkedveltebb szín a karácsonyi díszek között. Idén nemcsak állófényű égősorok, hanem fényszikrázó effektek teszik izgalmasabbá az otthonok, nyaralók világítását – tudtuk meg a keszthelyi Karácsonyi Csodaországban, ahol Télanyó és manói segítenek megtalálni a tökéletes ünnepi dekorációt.

Ők egész évben Keszthelyen laknak és dolgoznak, nyáron imádnak kirándulni és strandolni, de ilyenkor a Csodaországban serénykednek. Ide belépve minden felnőtt gyerek lehet egy kicsit, karácsonyi dallamok, illatok és egy valóságos mesebirodalom fogad bennünket.

A manók a nyarat is imádják
Fotó: Csodaország

Hatalmas feldíszített karácsonyfák, ünnepi dekorációk között sétálva álmodozhatunk arról, milyen lesz az idei ünnep, ha pedig tanácsra, tippre lenne szükségünk, manóktól kérhetünk segítséget.

Koszorú helyett

– A hagyományos adventi koszorú helyett virágboxokba, dobozokba, ládákba is kerülhet a négy ünnepváró gyertya és a díszek, ez egy fiatalosabb változata a megszokott dísznek.

Adventi koszorú másképp
Fotó: Mészáros Annarózsa

A mozgó lángnyelvet imitáló led fényű, elemmel működő viaszgyertyák időzíthetők, tálon és koszorún is jól mutatnak, akár ezekkel is modernizálhatjuk az adventi dekorációt.
A zselével töltött díszekbe rejtett termések, gyöngyök az őszi kirándulásokat juttatják eszünkbe, miközben elegáns lakásokban is jól mutatnak.

Balatoni hangulat

– A Balaton mellett természetesen nem hiányozhat a strand hangulat sem a karácsonyi díszek közük. A fán kék és lazac színű sellők, kagylók, halacskák, hattyúk idézik a nyarat. Ezekhez jól passzolnak a jégkristályt idéző gömbök, és a kék vagy fehér virágok. Van egy fehér gömbünk, amin a Festetics-kastély képe látható.

Kastély az üveggömbön
Fotó: Mészáros Annarózsa

A méret a lényeg

– Egyre divatosabbak a nagy méretű díszek, most egy új trend, hogy kevesebb, de nagy méretű dísz kerül a karácsonyfára. Ezek a nagyobb darabok a műfenyőkön állnak meg tökéletesen, az élő fa ágai nem mindet bírják el. Persze, trükközhetünk damillal, átlátszó kis drótokkal, hogy egy díszt egyszerre több ágon is rögzítsünk, így biztonságosabb lesz.

Hatalmas masnik és óriási díszek a fán
Fotó: Mészáros Annarózsa

A gömbökből is inkább a 10 cm-es átmérőt keresik a vásárlók, régebben a 8-as volt népszerű, de egyre több színben kapható már a cseppforma dísz is. A masnik megunhatatlanok, egészen kis mérettől a dupla masnin át a térbeli masniig és színkombinációban is végtelenségig lehet variálni őket.

Róka és angyalszárny a fán

– Rengeteg állat kerül a fára, egyre nagyobb méretben, a baglyok, mormoták, énekes madarak, plüss rókák is nagyon népszerűek, és egyre élethűbbé varázsolják őket a gyártók. Sokan visznek nagyobb méretű állatokat a fa köré, igazi erdei hangulatot csempészhetünk a nappalinkba az őzekkel.

Állati jó díszek
Fotó: Mészáros Annarózsa

Népszerű, hogy virág alakú díszeket tűzünk az ágak közé, a rózsa, orchidea, mikulásvirág, tölcsérvirág az eredetinél jóval nagyobb méretben is jól mutat a fán. A ginko biloba levél idén egy új forma, ami nemcsak a karácsonyfán, de akár tálcán is megjelenik.

Angyalszárnyak, tollboa, csipke napernyők a francia stílushoz illenek ezen a Marie Antoinettet idéző fán.

Angyalszárny a fára?
Fotó: Mészáros Annarózsa

A tündérek, balerinák, koboldok, manók nem mennek ki a divatból, de a kisgyerekes családok nagyon szeretik a mézeskalácsos díszeket, cukorkákat, vonatokat, norvég stílust is.
Sok törhetetlen elegáns dísz is létezik már, nemcsak textilből, hanem műanyagból is egyre jobb minőségű, szépen kidolgozott dekorációk vannak, így nem kell félni, hogy a gyerekek összetörik az üveg gömböket.

Édes élet
Fotó: Mészáros Annarózsa

A diótörő idén elegánsabb stílusban jelenik meg, az egyszerűbb, klasszikus fa helyett már a bársonnyal díszített, csillogósabb bábuk is kaphatók. A puhaság, melegség ez eleganciával párosulva nagyon szép.

A csúcson túl

– Az üveg csúcsdíszt felváltották a fa tetejére ültethető babák, angyalkák, fehér, rosé, arany, kék színben is kaphatók.

Angyali csúcsdísz
Fotó: Mészáros Annarózsa

Nyugodtan lehet kombinálni is a díszeket, akár egy-egy új, meghökkentő dísszel is elkápráztathatjuk a családot. A megszokott díszeink közé tegyünk egy plüssrókát vagy egy hatalmas napernyőt, vagy az ágra ültessünk egy hosszú farktollas pávát, esetleg dugjunk egy süteményes tálca méretű arany ginko levet az ágak közé, egészen új hatást érhetünk el.

Nézd meg képeinket:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva