zaol.hu | 2021.09.30. 12:00
A nyár utolsó sugarai – képösszeállítás a Balaton-partról
Ahogyan az utóbbi években szinte mindig, idén is szépen kitolódott a nyár. Múlt hétvégén még tombolt egyet a meleg, de lassan jön a lehűlés.

Úgy tűnik, szeptember utolsó hétvégéje egybeesik az utolsó igazán nyárias napokkal. Vasárnap majdnem 30 Celsius-fokig kúszott a hőmérő higanyszála, így nem csoda, hogy sokan kilátogattak a Balaton partjára. A magyar tenger a legszebb arcát mutatta, a vízen tucatszám ringatóztak a vitorlások, de a kompok, hajók is közlekedtek, sok ezer vendéget szállítva a déli partól az északira vagy éppen fordítva.

Fotó: Katona Tibor

A legbátrabbak meg is mártóztak a vízben, persze a többség csak szimplán élvezte a napsütést. Voltak, akik a parkokban múlatták az időt, a sétányok ismét megteltek, s persze akadtak olyanok is, akik kerékpárra pattantak vagy éppen más sportot próbáltak ki. Természetesen a fagyiárus sem panaszkodhatott.

Katona Tibor, a Zaol ­fotóriporter kollégája sem bírt otthon maradni, Keszthely felé vette úti célját, és ha már ott volt, készített egy színes és vidám kép­összeállítást az utolsó igazán meleg hétvégéről. Szóval a nyárnak vége, de a Balaton ősszel is csodálatos, érdemes kilátogatni a parthoz.

Forrás: Zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva