Mihály Szilvia | 2019.05.10. 17:00
A Szeretetgombóc nem csak finom, de életet is menthetsz, ha ezt kéred
Gombóconként 100 Ft-tal támogathatjuk a keszthelyi kórház sürgősségi osztályát új lélegeztetőgépének megvásárlásában, ha szeretetgombócot kérünk tölcsérünkbe!

A Keszthelyi Kilométerek nem csak a futásról, hanem a közösségépítésről, segítségnyújtásról is szól. Idén a KKMHelp program keretén belül egy keszthelyi és gyenesdiási fagyizó közreműködésével segíthetünk a keszthelyi kórház sürgősségi osztályának mobil respirátor-lélegeztetőgép vásárlásában.

Ha június 9-ig ezekben a fagyizókban Szeretetgombócot kérünk, annak árából 100 Ft-ot továbbadnak a fagylaltozók a létfontosságú gép megvásárlásához. Bármelyik ízű fagylaltot választhatjuk a pultból, ilyenkor jelezzük a kiszolgáló személyzetnek, hogy ezt szeretetgombócként kérjük.


A szeretetgombócért cserébe még egy sorsjegyet is kapunk, amivel a Fly Coop jóvoltából egy fővárosi helikopteres sétarepülést nyerhetünk. Őrizd meg a sorszámozott kis kártyádat a pünkösdi versenyig!

A gyenesdiási Bringatanya Somogyi Fagylaltműhelyben Somogyi Renátával beszélgettünk. A díjnyertes fagylaltokat készítő üzletet Ivancsics Zsolt, a magyar Forest Gump kereste meg.
– Zsolt ötlete volt, hogy a KKM keretein belül legyen egy adományozás, vele közösen találtuk ki a szeretetgombócot. A sorsjegy, amit a vendég megkap, eredetileg két részből áll. Az egyikkel részt vesznek a sorsoláson, a másik felével pedig mi tudunk elszámolni majd, hogy hány szeretetgombócot adtunk el.
Rendszeresen támogatunk civil szervezeteket. Eddig ezt nem ekkora nyilvánossággal és gombócos formában tettük, de a segítségnyújtás, adakozás mindig is része volt az üzletfilozófiánknak.

 

Fotó: Bringatanya

– A vendégek hogy fogadják ezt a kezdeményezést?
– Nagyon pozitívan. Ha valaki eljön hozzánk fagyizni, neki nem kerül többe a szeretetgombóc, de mégis egy nemes ügyben segít, ha ezt kéri. A közösségi oldalunkon is posztoltunk a szeretetgombócról, több törzsvendégünk azóta rendszeresen kéri így a fagyiját.
A következő hétvégétől a keszthelyi sürgősségi osztály nővérkéi is besegítenek nálunk a promócióban. A saját munkaruhájukban, sürgősségi osztály feliratú pólóban hívják fel a figyelmet a munkájukra és a lélegeztető gép fontosságára.
A LikeBalaton kedvenc szeretetgombócai a Bringatanyán az Illatos Izabella és a Svéd mandulatorta volt, de felejthetetlen ízkombináció a bazsalikomos málna és az EB különdíjas Il Mio Cioccolato is.

A keszthelyi Jordanics cukrászdában a gombócok megvásárlása mellett egy adománygyűjtő dobozba is beledobhatjuk a támogatásra szánt összeget, és ezért is kapunk sorsjegyet.
Lóth Zoltán üzlettulajdonos azt mondja, az adakozás megélése mindenki számára jó élmény, a vendégek szívesen vesznek részt ebben a programban.
– Számunkra mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás, azonnal igent mondtunk Bedő Beáta, a KKM futóverseny szervezőjének kérésére. Gyakran támogatunk óvodásokat, iskolásokat is. Meseolvasó verseny győztesei is kaptak már tőlünk ajándék tortát. A közeljövőben nyílik meg a második üzletünk a Sétáló utcában, a verseny alatt előttünk futnak majd a futók. Nálunk visszapótolhatják a futás során elhasznált kalóriákat.

Fotó: Jordanics cukrászda

Mindenképp kérd náluk szeretetgombócnak a Fenyves allét és a Balatoni halászt. Az első egy étcsokoládé fagylat fenyőlikőrrel és pirított fenyőmaggal, a második pedig vörösbor alapú szőlő fagylalt.

A pünkösdi futóverseny részletes programját itt találod!
Ha nem csak fagyiznál, de futnál is, itt nevezhetsz!

Kiemelt kép: pixabay

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva