2019.07.18. 08:00
A világhírű hajóépítő a Balaton királynőjével indul a Kékszalagon
A Lisa 501, a Balaton királynőjének építőjével, Diego Patucellivel találkoztunk Keszthelyen.

A híres olasz hajóépítő Pintér János (Keszthelyi Yacht Kikötő) és Kovács Bea (Street Festival Keszthely) meghívására érkezett Keszthelyre, hogy a Kékszalagon a maga és édesapja által épített Lisa 501-en versenyezzen.

Diego Patucelli, Kovács Bea, Pintér János Fotó: Barankovics Ildikó

Kérdésünkre mosolyog, mikor arról érdeklődünk, hogy érzi magát.
– Családiasan – válaszolja – a Balaton nagyon emlékeztet a Garda-tóra. A gyorsan változó időjárási viszonyoknak kell itt is megfelelni, ami igazi kihívást jelent a vitorlásoknak, ezért is szeretjük a Garda-tónál a magyar versenyzőket, hiszen látszik, hogy könnyen és gyorsan tudnak reagálni a prompt körülményekre.

– Mennyire különleges a Lisa 501?
– Mi voltunk az első olyan család, akik elkezdtek prepreg technikával foglalkozni, így készült a Lisa is, ami 1997-ben a Centomiglia del Garda vitorlásversenyre készült, ahogy a másik két balatoni hajó a Principressa és a Raffica is korábban. A Peepreg carbon technológia teszi lehetővé, hogy a hajó rendkívül szívós, masszív legyen, ugyanakkor habkönnyű, ez a tulajdonság a kulcsa ilyen típusú hajók sikerének.

Diego Patucelli a Keszthelyi Yacht Kikötőben fotó: Barankovics Ildikó

– Mit gondolsz a Kékszalag Versenyről, várod már?
– Tapasztalatom eddig nincs, mivel nem voltam még balatoni vitorlásversenyen. Természetesen sokat hallottam róla és nagyon várom, hiszen az előbb említett három hajó, amit mi építettünk és anno versenyeztem is velük, indul a Kékszalagon. Mivel évek óta itt vannak a Balatonon, nem láttam őket, kíváncsi vagyok, milyen fejlesztéseket, átépítéseket, módosításokat kaptak. Maga a verseny is minden bizonnyal izgalmas lesz a Lisával és a tizenöt fős csapattal.

Olvasd el, mitől különleges a Kékszalag!

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva