2019.09.17. 19:00
Agárfuttatás is színesítette a trófeaszemlét
Idén Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület (VKE) elnöke vehette át a Festetics Kulturális Örökség Díjat a vadászati kultúra hagyományos keszthelyi ünnepén.

A 2010-ben alapított díjat azok kaphatják meg, akik adott évben a legtöbbet teszik a Festeticsek kulturális örökségének ápolásáért, mutatott rá az alapítók nevében Lakatos Ferenc, aki Pálinkás Róberttel, a Helikon Kastélymúzeum igazgatójával, a Zala Megyei Vadászszövetség elnökével közösen adta át az elismerést.

Oláh Csaba Lakatos Ferenctől és Pálinkás Róberttől vette át az elismerést Fotó: Varga Lívia

Immár nyolcadik alkalommal várta az érdeklődőket a Festetics Trófeaszemlére a VKE, a Zalaerdő Zrt. és a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeuma.
A program a VKE solymász rendje, Lóki György és Lóki Mátyás bemutatójával kezdődött, majd a Zala Vadászkürt Együttes rövid műsorát követően Pálinkás Róbert köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva: kegyelmi állapot, hogy a zalai erdő ma is hangos a gímszarvas bőgésétől, s szerencsés az a vadász, aki részese lehet ennek.

Fotó: Szigeti Edit

A trófeaszemlét megnyitó dr. Kovács Zoltán, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa emlékeztetett: a mostani ünnepnek otthont adó vadászati múzeum kiemelt vidéki helyszíne lesz a 2021-es világkiállításnak, külön épületrészben bemutatva a hagyományos vadászati módokat.

Fotó: Szigeti Edit

A Vadászati Kultúra Ünnepét és a VKE 2019-es képzőművészeti kiállítását Oláh Csaba nyitotta meg, számos kitüntetést is átadva, amit Erdélyi Tamás fővadász szarvas­bőgő-bemutatója, majd ezt követően az Országos Agarász Egyesület agárfuttatása követett.

Fotó: Szigeti Edit

Nyitókép: Szigeti Edit

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva