2019.02.20. 14:00
Az emberi test titkai – Interaktív kiállítás Keszthelyen
Vérbújócska, immunvár, szív pingpong, robotkar, izomerő: ez csak néhány játék, mely a gyerekeket és felnőtteket várja a Balaton Színházban, a Testünk a csoda című interaktív kiállításon.

„A testünkben lévő ideghálózat olyan, mint egy autópálya. Az érzetek úgy száguldoznak tova rajta, mint a kisautók” – olvasható a Játékos tudomány – Testünk a csoda kiállítás egyik játékán.

A látogatók olyan kérdésekre is választ kaphatnak, s jobban megismerhetik a játékok segítségével, hogyan áramlanak az elektromos jelek az agyban, vagy az információk az idegsejtek között, hogyan védekezik a szervezetünk a vírusok ellen és hogyan pumpálja szív a vért fáradhatatlanul?

Fotó: Keszey Ágnes

– A legújabb ismereteken alapul a kiállítás, melyet egy pedagógus házaspárt hozott létre. Az volt a céljuk, hogy az iskolai tananyagot kiegészítsék, bővítsék. A tudásanyagot a gyerekek a játékokkal jobban el tudják mélyíteni – mondta el Csengei Ágota, a Balaton Színház igazgatója.

Az óvodásoknak szóló játékoktól kezdve a középiskolásoknak kínált lehetőségek közül minden korosztály megtalálja a hozzá illőt, de a tárlat a felnőtteknek is érdekes lehet. Az interaktív kiállítás Keszthelyen péntek estig látogatható.

Kiemelt kép: pixabay
Forrás: Keszey Ágnes, zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva