Mészáros Annarózsa | 2022.11.21. 16:00
Családi kertből a Fő térre – felállították a városi karácsonyfát Keszthelyen
Keszthelyen hagyomány, hogy a város lakói felajánlják legszebb fenyőfájukat, hogy a város Fő terén, a legszebb pompában ragyogjon az adventi és a karácsonyi időszakban. Idén sem volt ez másként. A felajánló család már rutinosnak számít, hiszen ez a második fa, ami a kertjükből az adventi forgatagba kerül.

Keszthelyen egy családi ház kertjében nőtt több, mint 8 méter magasra az elmúlt 15 évben az az ezüstfenyő, amelyet szakemberek vágtak ki hosszas tanulmányozás és méregetés után, majd daruskocsival emeltek egy hatalmas kamion platójára.

A Mayer család már adományozott a városnak karácsonyfát 8-10 évvel ezelőtt, az egy normannfenyő volt, s már növesztik a következő példányt.

 

Az eddigi egyik kis tulajdonos, a 3,5 éves Gergő azzal a kérdéssel fordult a favágók felé, hogy mikor hozzák vissza a fát? Kapott egy halvány ígéretet, hogy az ünnep után majd visszahozzák és visszaragasztják az eredeti helyére. Arról ugyan nem vagyunk meggyőződve, hogy ez a valóban megvalósul, de annyi biztos, hogy a város Fő terén felállításra került a fa, amelyet a napokban feldíszítenek, hogy advent első vasárnapjára, a gyertyagyújtásra teljes pompájában ragyogjon.

 

 

Nézd meg a karácsonyfa kivágását és hogy állították fel Keszthely főterén!

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva