likeBalaton.hu | 2023.11.28. 12:00
Cukorbetegsége miatt okozott halálos balesetet a zalai nő
Vádat emeltek a cukorbeteg nagykanizsai nő ellen, aki a rosszullétével halálos balesetet okozott.

– Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki a cukorbetegségének ismert tünetei ellenére autóba ült, de rosszulléte miatt halálos balesetet okozott – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

– A 48 éves nagykanizsai nő vércukorszintjének szabályozása miatt 2006 óta szorult inzulinos kezelésre. Amikor tavaly május 20-án nappali műszakban dolgozott, egész nap ügyelt a speciális étkezési szabályokra és a szükséges inzulinadag beadására. Este a munkahelyéről azonban úgy indult el autójával a lakására, hogy már egyértelműen érezte a vércukorszintjének csökkenését, ennek ellenére nem fogyasztott ételt, csak a lakására érve akart vacsorázni és beadni magának az esti inzulinadagot – idézte fel Jánky Judit.

Az autóját vezető asszony vércukorszintje néhány percen belül annyira lecsökkent, hogy tudatzavart eredményező hipoglikémiás rosszullét alakult ki nála, így nem tudta a forgalmi viszonyokat megfelelően kezelni.

Motorkerékpáros és parkoló autó is sérült a cukorbeteg nő miatt

Emiatt először nekiütközött egy előtte haladó segédmotor-kerékpáros férfi járművének, majd egy parkoló személygépkocsinak, több száz méterrel távolabb pedig egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget, és végül egy szemben lévő épület kerítésének ütközve állt meg.

A baleset következtében a 60 éves motorkerékpáros a kórházba szállítása után meghalt.

A cukorbeteg nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a nő ellen.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva