likeBalaton.hu | 2022.03.06. 18:19
Döbbenetes fotók a balatoni nádastűz helyszínéről – frissítve hírekkel
Mutatjuk a fotókat a Kis-Balaton térségében tomboló tűzről.

19:35

Több száz hektárnyi terület égett le a Kis-Balaton térségében

– Vasárnap estig 300-350 hektárnyi terület égett le Sármellék közelében, a 76-os főúttól délre, a Kis-Balaton térségében, ahol még várhatóan hosszú ideig tart az oltás.

A lángok az aljnövényzetet, nádast és kisebb erdős területeket pusztítottak el. A megfékezésükön hét zalai, somogyi és veszprémi település hivatásos és önkéntes tűzoltói dolgoznak – mondta Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– A helyszínen tizenhárom tűzoltóautóval, valamint mocsárjáróval vannak jelen a katasztrófavédelem erői, de a mocsaras területen a talajviszonyok, továbbá az erős szél jelentősen megnehezítik a munkájukat

– folytatta a szóvivő.

Sármellék, 2022. március 6. Tûzoltók dolgoznak a kigyulladt aljnövényzet és az erdõ oltásán a 76-os fõút mentén, Sármellék közelében, a Kis-Balaton térségében 2022. március 6-án. A nagy távolságról is észlelhetõ, füsttel járó tûz a fõúttól délre, mintegy 24 hektáros területen ég, a lángok a nádast és egy erdõt is elértek.

Fotó: MTI/Varga György

 

– A nagy füsttel járó tűz miatt a katasztrófavédelem mobil laborja is végzett helyszíni méréseket, de a határértéket meghaladó károsanyag-mennyiség nem került a levegőbe – tette hozzá a Kósi Zsolt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 76-os főútnál, Sármelléken ég az aljönvényzet, a nádas és az erdő is. Részletek itt.

Még több fotó a galériára kattintva.

 

 

 

Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva