Arany Gábor / zaol.hu | 2021.12.22. 08:00
Dühöngő részeg törte-zúzta az autókat Keszthelyen
Részegen dühöngött az utcán a 19 éves férfi, vérző kézzel menekült el a helyszínről, egy járókelő fékezte meg.

A történtek részleteit ismertetve dr. Pirger Csaba, a Zala megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, miszerint a 19 éves orosztonyi férfi ez év július 17-én, szombaton este nyolc óra körül Keszthelyen, a Schwarz Dávid utcában és a környező utcákban kiabált, az utcán parkoló autókat rugdosta.

Autókra támadt a részeg fiatal

Viselkedésében minden bizonnyal közrejátszott erősen ittas állapota is. Dühöngésére felfigyelt egy arra sétáló férfi, aki utána kiáltott, megállásra szólította fel, mondván, hívja a rendőröket. A fiatalember azonban elfutott előle, közben rátámadt egy Mazda típusú gépkocsira, a bal hátsó sárvédőjére ököllel ráütött, de az autó ettől nem rongálódott meg. A dühöngő részeg továbbfutott, és Schwarz Dávid u. 77. szám alatti épületnél egy lakás bejárati ajtaján az ablakot ököllel beütötte, 181 ezer forint kárt okozva ezzel.

Vérző kézzel menekült

Ráadásul az üveg elvágta a kezét, és annyira erősen vérzett, hogy még a ház fala is beszennyeződött tőle. Ez sem fékezte meg azonban, mert továbbfutott a Csapás út irányában, közben azt kiabálta, hogy meg akarják ölni. Megállította az úton autókat, többnek neki is futott, de végül az őt követő férfi utolérte és megfogta, majd a rendőrök kiérkezéséig szorította az részeg fiatalember erősen vérző kezét.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodó, arra közlekedő személyekben megbotránkozást, riadalmat váltson ki, fogalmazott a vádirat. A történtekre tekintettel a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat az orosztonyi fiatal férfi ellen.

Nyitókép: Illusztráció/ police.hu

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva