Mihály Szilvia | 2019.05.31. 11:00
Ebbe az akváriumba te is beköltöznél!
Miért kellene a pecásoknak sátorban aludniuk, ha vízparti lakhelyet keresnek? Keszthelyen elkészültek az Akvárium Apartmanházak, melyeket balatoni halakról neveztek el, így már lakhatunk pontyban, keszegben, balinban, csukában vagy menyhalban is.

Nincs is szebb látvány, mint ébredéskor a függönyt elhúzva a Balatont látni, vagy az erkélyen ülve a naplementét csodálni. Ha ezt megkoronázza egy hatalmas hal fogása, vagy egy csendes vízi pecázás, az öröm megsokszorozódik.

Fotó: Mihály Szilvia

Keszthelyen 16 db 4 fős apartman készült el a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. egyhektáros területén.
– Minden apartman balatoni panorámás, légkondicionált, a területen ingyen WI-FI szolgáltatást biztosítunk, vagyis minden modernkori igénynek megfelelünk – mondta Szári Zsolt a likeBalatonnak.

Az apartmanokhoz felszerelt elektromos motorcsónak is tartozik. Lesz külön folyóvizes halpucoló helyiség a halak feldolgozására, és fagyasztóban tárolhatjuk a kifogott halakat, ha éppen nem akarjuk azt itt, az apartmanban elkészíteni és elfogyasztani. Terveink között szerepel, hogy hajót is lehet majd bérelni, amivel nyílt vízi süllőhalászatot tudnak folytatni vendégeink.

– Azt mondták, a Balatonból nem lehet horgászparadicsomot csinálni, de mi azért megpróbáltuk – kezdi a terület bemutatását Szári Zsolt, Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. elnöke.

– Keszthelyi halásztelepünkön 2016. decemberéig kereskedelmi célú halászat folyt, kikötőnkbe rendszeresen futottak be halászhajók. 5 évvel ezelőtt a balatoni halászat megszüntetésével ez a terület cégünk kérdéses pontjává vált. Mivel a horgászturizmus lett a halászat helyett a prioritás, így a halásztelepből horgászparadicsomot hoztunk létre.

Fotó: Akvárium apartman

Az első Balatoni Sporthorgász Centrum létrehozásának gondolata régóta érlelődött bennünk, és az egyre gyarapodó horgászlétszám adta a motivációt a megvalósításhoz. Ehhez szükség volt arra, hogy a Balatonnál a horgászturizmus elinduljon egy erőteljes fejlődési pályán. A megvalósításhoz támogató partnerre találtunk az akkori Földművelési Minisztérium (ma Agrárminisztérium) oldaláról, akik a beruházás költségeihez 195 milliós támogatást nyújtottak.

Dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgászszövetség elnöke is örömmel támogatta a horgászcentrum építését.
Az ország legnagyobb egybefüggő vízterülete, a Balaton a horgászok számára a legnagyobb lehetőség. E csodaszép és hatalmas horgászvíz kitűnő adottságokkal rendelkezik, a kedvelt és divatos horgászmódszerek legtöbbje eredményesen alkalmazható ezen a vízen.

Fotó: Mihály Szilvia

Míg 2014. környékén 285 ezer horgász volt, idén már 498 ezer állami horgászkártyát regisztráltunk. Ennek a szabadidős tevékenységnek, sportnak van létjogosultsága Magyarországon. Az itt létrehozott horgászcentrum mintájára több ilyet szeretnénk építeni az országban.

Az már kevés, hogy egy vízben lehet horgászni, hogy azokban jó halat lehet fogni. Fontosak a megfelelő szolgáltatások, szálláslehetőségek. Itt családok, baráti társaságok tudnak kényelmesen pihenni.

Szeretnénk kialakítani egy olyan rendszert is, ahol szakemberek mutatják meg a horgászoknak, hogy a vízen hova érdemes kimenni, és ott milyen módszerekkel érdemes pecázni.

Sokan a fogd meg és ereszd vissza módszert választják, de sokan szeretik a halat elfogyasztani, nekik a feldolgozásban is segítünk a horgásztelepen.

Fotó: Mihály Szilvia

Nagy István agrárminiszter a horgászás és halgazdálkodás fejlődésére hívta fel a figyelmet.
– Ha csak arra gondolunk, nagyszüleink milyen módszerekkel pecáztak, és milyen lehetőségek vannak ma, érezzük a fejlődést. Ezt a modern pecázást kell komfortos élménnyel, megfelelő háttérrel ellátni.

A vízparti apartmanokkal és a kikötővel valóban karnyújtásnyira kerül a Balaton minden idelátogató számára. A beruházás a helyi turizmust is előrelendíti, hiszen a horgászati lehetőségek ilyen minőségű biztosításával a Balaton mind a 4 évszakban turisztikai desztinációvá vált.

Halban gazdag vizet, kitartó türelmet a parton és természetben eltöltött boldog perceket kívánok minden horgásznak!

Fotó: Novák Rudolf

A miniszter úr gratulált az első menyhal visszafogásához is. Cikkünket itt olvashatod a Halgazdaság sikeréről.

Az Akvárium apartmanházak megnyitóját balin telepítéssel koronázták meg.

Fodor Ferenc termelési vezető engedte vízbe a balinokat:
– A mai nap folyamán 60 000 darab előnevelt balint telepítettünk a Balatonba. Délelőtt Fonyódon, pontosabban a Fonyódi-árok balatoni torkolatánál lelt új otthonra 40 000 darab előnevelt példány. A délutáni órákban Keszthelyen, társaságunk telephelyén az Akvárium Apartmanházak ünnepélyes megnyitójának keretein belül 20 000 példányt helyeztünk ki.

Mutatjuk az Akváriumban készített képeinket:

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva