Mozsár Eszter/zaol.hu | 2022.08.05. 14:00
Elkezdődött a 30. Zalai Borcégér
Szerdán kezdődött és vasárnapig tart a 30. Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep. A Balaton-parti fürdővárosban ismét változatos kulturális és szórakoztató programokkal, gasztronómia kínálattal várják a kikapcsolódni vágyókat.

Három évtizedes tapasztalat van immár a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ mögött, akiknek munkáját a város önkormányzata és a Da Bibere Zalai Borlovagrend is segíti. A borünnep alapítóinak és szervezőinek legfőbb célja a zalai termelők borainak népszerűsítése.

Forrás: Pezzetta Umberto

– A kitelepülő borházak többsége a megyéből érkezett, tizenkettő zalai standdal, valamint egy Szent György-hegyi és egy badacsonyi pincészettel találkozhatnak. A nagy hírű, régi borászok mellett fiatalabb pincészeteket is megjelentek, olyanok, akik először vesznek részt a fesztiválon. Öröm számunkra, hogy három évtized alatt kinevelődött az a fiatalabb generáció, akik tovább viszik a hagyományt, a szakmát. A gasztronómiai kínálatunkra ugyancsak a hagyományok őrzése a jellemző, így leginkább tipikus zalai ételeket fogyaszthatnak a vendégek. Bár néhány borház kínál ma divatos rosét vagy habzó bort, a rendezvénynek mégiscsak a zalai fehér bor a védjegye. Az Agrártudományi Egyetem berkein belül Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő készítette el a Cserszegi fűszerest, ez szinte mindegyik pincészet repertoárjában megtalálható az Olaszrizling, az Irsai Olivér vagy a Chardonnay mellett – mondta Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Forrás: Pezzetta Umberto

A kora esti órákban a gyermekprogramok mellett helyi, illetve környékbeli zenészeknek, együtteseknek adnak fellépési lehetőséget, akiket országosan ismert előadók követnek. Az estéket tánczenével, utcabállal, diszkóval zárják.

 

 

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Pezzetta Umberto/zaol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva