Keszey Ágnes | 2018.07.02. 21:07
Fiatalok a közbiztonságért
Két zalai településen, Keszthelyen és Zalakaroson is Bűnmegelőzési Iroda nyílt hétfőn. Az itt dolgozó fiatalok sokat tesznek a közbiztonságért a nyári főszezonban.

Keszthelyen már másfél évtizede működik a szezonban Bűnmegelőzési Iroda. Középiskolások segítik a rendőrség munkáját, hogy biztonságosabb legyen a város. Járják a Balaton-parti parkolókat, a strandokon és a város frekventált területein is figyelnek az emberekre és vagyontárgyakra. Bűnmegelőzési, vagyonvédelmi jó tanácsokat tartalmazó szórólapokat osztogatnak, figyelnek arra, hogy nem maradt-e lehúzva a parkoló járművek ablaka, nem hagytak-e a gépjárműben táskát, telefont, pénztárcát tulajdonosaik s ha kell, turisztikai információt is nyújtanak.

A rendőrség szakmai irányításával, a keszthelyi önkormányzat 1,5 millió forintos támogatásával működő irodában hét héten át összesen 28 diák dolgozik, akik a munkát megelőzően egy hetes felkészítő táborban vettek részt.

Az Energia téren található irodaépületnél pedig naponta 10-18 óra között rendőrség BikeSafe programja keretében bárki regisztráltathatja kerékpárját, hogy ha azt ellopnák, könnyebben visszakerülhessen tulajdonosához.
Zalakaroson is hétfőn nyílt meg a közel két hónapig működő Bűnmegelőzési Iroda. Itt 24 diák teljesít szolgálatot, figyelve arra, hogy még biztonságosabb legyen a fürdő és környéke.

Fotón a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda két munkatársa: Kovács Dominik és Cserdy Boglárka munka közben a Balaton-parti parkolóban
Fotó: Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva