Mészáros Annarózsa | 2023.09.15. 12:00
Harmadszor is KultUdvar Keszthelyen
Már nem telhet el úgy a szeptember, hogy ne pezsdülne föl Keszthely kulturális élete a hónap közepén!

Az idei év programjai szorosan kapcsolódnak a Petőfi200 tematikus évhez, nem csoda, hiszen a költőóriás felesége, a maga is költő és műfordító Szendrey Júlia, Keszthely szülötte.

A háromnapos program pénteken 18 órakor veszi kezdetét a Balaton Színház Simándy termében Besenczi Árpád A helység kalapácsa című estjével.

A szombat igen sokrétűnek ígérkezik, hiszen már délután fél 4-kor indul a vezetett séta a Zsinagógában és Bibliai kertben, ahol is Rejtő Gábor kalauzolja végig az érdeklődőket a ritkán látogatható színtereken.

Lesznek megzenésített Petőfi versek Farkas Tibor előadásában fél 5-től és 5 órától a Thrills Acoustic Duo ad koncertet a Goldmark-ház udvarán, rossz idő esetén pedig a Zsinagógában.

Egész hétvégén: Petőfi-Szendrey-fotófal és kézműves foglalkozások

A Zsinagógában Staroseltceva Natalia és Kashin Konstantin festményeinek és fényképeinek kiállítását nézheted meg, a Gasztrosarokban pedig Szendrey Júlia kedvenc édességét kóstolhatod.

Vasárnap 3 órától a Fő téren interaktív zenés gyermekprogram várja a legkisebbeket Móka Palota címen. 4 órától pedig a A kiskakas gyémánt félkrajcárja meseelőadás lesz látható. Fél 5-től ismét Petőfié a terep: előadást hallhatsz “SZABADSÁG, SZEREtEM!” – Petőfi örök modernsége címmel dr. Fűzfa Balázstól a Balaton Színház Simándy termében.

Fél 6-tól könnyedebb dallamok jönnek, hiszen színpadra lép Kuna Vali és Testvérei Crossover koncertjükkel, ahol is klasszikusokat hallhatsz.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva