Mihály Szilvia | 2020.03.24. 06:00
Házhoz megy a keszthelyi kastély
Bár március 17-től a keszthelyi Festetics-kastély sem fogad vendégeket, virtuálisan továbbra is elérhetők, sőt, szinte minden nap megosztanak közösségi oldalukon egy-egy izgalmas történetet. Ismerd meg te is a kis herceget és Bagoly Bonifácot is!

– A Helikon Kastély 2020. március 17-től határozatlan ideig zárva tart, mivel a járványügyi helyzetre való tekintettel a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezettek be. Intézményünk munkatársai továbbra is dolgoznak azon, hogy látogatóink ne maradjanak élmények nélkül. Folyamatosan digitális tartalmakat teszünk közzé közösségi oldalainkon (Facebook, Instagram) és honlapunkon, amelyek segítségével bepillanthatnak kiállításaink zárt kapui mögé – tudtuk meg a kastélyban.

– Nagyon fontosak számunkra a gyerekek, ezért őket is folyamatos információkkal látjuk el. Március 15-én indult volna a Kastélymesék sorozatunk. Ennek keretén belül az Amazon Ház Látogatóközpont Főúri utazások, úti kalandok kiállításán különleges meseórákra került volna sor, ahol a gyerekek segíthetnek megszervezni Leopoldnak és Leontinnak, a két oroszlánnak világkörüli útjukat. A tavaszi meseórákon egy mesés nyomozáson vehettek volna részt a gyerek-detektívek, akik a hercegasszony eltűnt gyűrűje nyomába erednek.

Iski Szilvia vezette végig a gyerekeket a tárlaton Fotó: Keszey Ágnes

Bár a rendezvények elmaradnak, de a Keszthelyi kastélymesék szereplői ebben a helyzetben is gondolnak a gyerekekre. Bagoly Bonifác, a kastély tudósa mindenes ládájából olyan feladatokat választott, amelyeket otthon, asztal mellett lehet megoldani. Vannak közöttük könnyebbek, és olyanok is, amelyek gondolkodtatóbbak – mondta Iski Szilvia.

2020. március 17. és április 3. között került volna sor a Keszthelyi kastélymesék tavaszi ünnepi meseóra-sorozatára. Ám…

Közzétette: Festetics-kastély hivatalos oldala – 2020. március 17., kedd

Sün Soma Sebestyén, a keszthelyi mesés kastély főszakácsa elkészítette a világ legszebb, többemeletes ünnepi tortáját, amelynek fő alkotóeleme az eper volt. Csiga Cseperke segít neki az eperszedésben.

Sün Soma Sebestyén, a keszthelyi mesés kastély főszakácsa elkészítette a világ legszebb, többemeletes ünnepi tortáját,…

Közzétette: Festetics-kastély hivatalos oldala – 2020. március 19., csütörtök

Most, amikor sajnos nem utazgathatunk, bizonyára mindannyian szívesen elővennénk egy térképet, és ráböknénk egy úticélra, ahová egy másik, veszélytelen világban elröpítenénk magunkat, legyen az közeli vagy távoli, ismert vagy egzotikus. Utazzunk hát most el képzeletben egy térben közeli, időben viszont távoli helyre a Festetics-kastély könyvtárának egyik kincse segítségével!

Közzétette: Festetics-kastély hivatalos oldala – 2020. március 18., szerda

Emlékszel? Nyáron mi is jártunk a Festetics-kastély hatalmas könyvtárában, hogy elhozzuk nektek a Festetics-feleségek történeteit! Különleges könyvritkaságok között fedezhettük fel az évszázados titkokat!

Kattints ide, és olvasd el történeteinket!

Fotó: Varga Norbert

Az alábbi képen a kis herceg látható. Festetics IV. György ma Bécsben él, édesanyja csodálatos történetét itt olvashatod el!

A mai naptól, ahogy ezt borítóképünk is mutatja, bezárt a kastély kapuja. Időnként – igaz, csak virtuálisan – egy kicsit…

Közzétette: Festetics-kastély hivatalos oldala – 2020. március 17., kedd

Ezen a fotón Festetics II. Tasziló St. Moritzban látható. Korábban, a kastély szánjait bemutató írásunkban beszámoltunk a korabeli szánversenyekről is, itt elolvashatsz mindent, ezekről a különleges járművekről!

Tudta-e Ön, hogy…? A keszthelyi Festetics család kevésbé ismert történeteibőlFestetics II. Tasziló családjával gyakran…

Közzétette: Festetics-kastély hivatalos oldala – 2020. március 18., szerda

Gondoltad volna, hogy Festetics III. György utazóládáját a Louis Vuitton cég készítette?

Aki az utóbbi néhány évben nem járt a Helikon Kastélyban, azt számos meglepetés fogja érni, ha majd újranyitásunk után -…

Közzétette: Festetics-kastély hivatalos oldala – 2020. március 18., szerda

Járd be velünk a Pálmaházat és a kastély madárparkját is:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva