Mihály Szilvia | 2022.01.25. 14:00
Hollandiából érkeztek az új lakók a keszthelyi Madárparkba
A márciusi újranyitásra készülnek a Festetics-kastély parkjában, folyamatosan érkeznek az új madarak, gyere, nézd meg képeinket a legújabb lakókról.

Az őszi madárinfluenza járvány miatt el kellett pusztítani a keszthelyi Madárpark lakóit, de lassan újra madárzajtól hangos a park. Folyamatosan érkeznek az új példányok, hogy a márciusi nyitásra minél több fajt meg tudjanak mutatni a vendégeknek. Rigó Gábor, a madarak gazdája korábban megrendülten mesélt a madarak elvesztéséről, itt olvashatod el a vele készített interjúnkat.

Érkeznek az új lakók a Madárparkba
Fotó: Mészáros Annarózsa

– Most előre nézünk, nagy erőkkel készülünk a nyitásra. A fácánkert lakói már korábban megérkeztek, folyamatosan bővül a vízimadár állomány is. A fekete hattyúk, mandarin récék után érkezik a többi kedvenc, ma Hollandiából jöttek meg a várva várt példányok. Érkeztek fekete nyakú hattyúk, apáca fütyülő ludak, fütyülő récék, nyílfarkú récék, réz récék. A ma jött 30 db madár tíz napig karanténban lesz a fóliasátrakban, azután kerülnek ki a nagy tóra – mondta Rigó Gábor.

Szia! Jól utaztál?
Fotó: Mészáros Annarózsa

– Közel 100 db madarunk van már.

Fekete nyakú hattyúk is érkeztek
Fotó: Mészáros Annarózsa

Elkezdjük a nagy tó lefedését, ami részben napvitorlákkal lesz lefedve. Ez azért fontos, mert le tudjuk árnyékolni a madarakat, és ez a rebegő napvitorla megakadályozza a külső madarak leszállását.

Vigyázz! Csúszik…
Fotó: Mészáros Annarózsa

Nézd meg az érkező madarakról készített képeinket:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva