2019.02.03. 15:00
Idén is a Balatoni Borbarát Hölgyek szervezik a keszthelyi karnevált
Bár a környékbeli borok hírnevének erősítését tűzte ki célul, már közösségépítő és szórakoztató rendezvényeket is megvalósít a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete.

Két évtizeddel ezelőtt alakult meg a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete, a jubileumot szombaton ünnepelték az Amazon Ház Látogatóközpontban. Köszöntők és méltatások mellett felidézték: 1999-ben, a bor és gasztronómia évében, Vince-naphoz közel (Szent Vince a borászok védőszentje) vállalkozónők alakították meg a szervezetet Keszthelyen.

Az volt a cél, hogy a nyugat-balatoni, zalai gasztronómia és bor hírnevét öregbítsük, és népszerűsítsük borászainkat a világban – foglalta össze a kezdeti terveket Dévényiné Balogh Gyöngyi elnök.

Ám a szervezet idővel nem csak borral kapcsolatos rendezvények részese és szervezője lett, hiszen szélesítette és színesítette tevékenységét. Hat éven keresztül megrendezték a szüreti felvonulást és a harmonikagálát és versenyt, a híres művész, Tabányi Mihály részvételével. De más programok meghonosításában is szerepet vállaltak.

Az eddigi elnökök: Dévényiné Balogh Gyöngyi, Dombi-Mirolya Erzsébet és Nádler Józsefné
Fotó: Finta Maya

– A Keszthelyi Városi Karnevált például az idén tizenkilencedik alkalommal szervezzük már meg – folytatta az elnök. – Aktívan részt veszünk a Márton-napok szervezésében és a Civil Karácsony megrendezésében, ahol advent negyedik vasárnapján a többi szervezettel közösen átadjuk a Szeretet-díjat olyan vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik sokat tesznek Keszthely érdekében.

A keszthelyi farsangi karnevált – mely egyébként már országos hírű programmá vált – ez évben február 23-án rendezik meg, és már várják a jelmezesek jelentkezését. A részvételi szándékot a keszthelyi Tourinform-irodában lehet jelezni, de még a rendezvény helyszínén is lehet majd nevezni. Csakúgy, mint az elmúlt közel két évtizedben, most is egyéni és csoportos maskarások vonulnak fel a kastélytól indulva a belvárosban, majd vidám műsorral mutatkoznak be a Fő téren.

Forrás: Keszey Ágnes, zaol.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva