Szabó Judit /zaol.hu | 2023.03.31. 14:00
Idén is keresik Keszthely művészeit
Meghirdette a Város Művésze 2023 pályázatot a Balatoni Múzeum és a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal.

A keszthelyi Balatoni Múzeumban szerdán tartott sajtótájékoztatón Németh Péter múzeumigazgató elmondta, hogy az Ikonok és Múzsák atelier: A Város Művésze II. pályázaton két alkotót – köztük egy határon túlit – választanak ki, ők májusban együtt vesznek részt Keszthely kulturális életében.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Tavaly hirdették meg először a pályázatot, akkor Mohácsi Balázs költő-írót és Schuller Mária textilművészt látta vendégül Keszthely egy hónapra. A művészek a helyi közösséggel iskolai programokon és közönségtalálkozókon léptek kapcsolatba, hozzájárultak a térségben élők kulturális szemléletformálásához, segítették a művészi pálya iránt érdeklődő fiatalokat és alkottak is a városban. A szervezők reményei szerint a meghívottakat idén is olyan művek megalkotására inspirálják a keszthelyi hetek, amelyek gazdagítják a város kulturális hagyományát.

 

 

Németh Péter elmondta, hogy idén az egyik meghívott művész határon túli lesz. A pályázatot már kiírta a múzeum, bármely művészeti ág képviselője (zenész, képzőművész, fotós, filmes vagy irodalmár) jelentkezhet április 16-ig. Az alkotók az egész májust Keszthelyen töltik, a pályázat keretében szállást és díjazást kapnak, valamint szabad bejárást a kulturális intézményekbe. A Balatoni Múzeum közel 5 millió forintot nyert a Város Művésze projekthez az Európa Kulturális Fővárosa programból.

Németh Péter és Hermán Alíz Fotó: Szabó Judit

 

A művészeket Hermán Alíz szobrász, képzőművész-tanár instruálja. A program házigazdájaként a sajtótájékoztatón elmondta: 7 iskolai program és 6 közönségtalálkozó lesz, a művészek két workshopot tartanak, és egy-egy installációt is készítenek. Az elkészült műveket kiállításon mutatják be. Hermán Alíz örömmel vállalta a projekt szakmai vezetését, mint mondta: szívügye, hogy felpezsdüljön a város kulturális élete, s közelebb hozzák a fiatalokat a művészetekhez.

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is lejuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva