2019.03.27. 11:00
Így készítsd fel a bringád a szezonra!
Kacérkodsz már a gondolattal, hogy ha a Balatonnál vagy, mindenhova újra kerékpárral járhass? Annak érdekében, hogy útjaid során ne érhessenek kellemetlen meglepetések, célravezető alapos ellenőrzéseknek alávetni a biciklidet.

Ahhoz, hogy a tavaszi felkészítés a lehető legjobban sikerülhessen, Simon Péter, egy keszthelyi kerékpárüzlet üzletvezetője ad olyan tippeket, melyeket érdemes megfogadni.

Mikor előkerülnek a kerékpárok, az esetek többségében mindenkinek első dolga a nyomásellenőrzés és az állapotfelmérés. Az egyik legfontosabb szempont az, hogy a KRESZ szabályainak megfelelő alapfelszereltséggel rendelkezzen az adott kétkerekű. Így sok balesetet megelőzhetünk. A közúti ellenőrzések elterjedtek ebben az időszakban, a kerékpárutakon figyelni kell a rendszabályok betartására.

 

Az előírásoknak megfelelő felszereltség Fotó: Ujvári Klaudia

Emlékeztetőül, a következőknek kell maradéktalanul eleget tenni: fehér vagy borostyánsárga színű első lámpa, vörös színű hátsó lámpa, vörös színű hátsó prizma, két, egymástól független fék, borostyánsárga színű küllőprizma, illetve csengő.

– Egy évben egyszer érdemes megkísérelni a szervizelést. Az ügyesebbek már előre gondolkoznak és nem a főszezonban, hanem már télen elhozzák kerékpárjukat. Ha időben cselekszel, nem kevés pénzt is megtakaríthatsz, hiszen nem kell drágább alkatrészeket megvásárolnod – mutatott rá a kritikus pontokra Simon Péter.

Elkopott fékbetét – fém a fémen. Ékes példája annak, ha későn kap észbe a tulajdonos. Fotó: Ujvári Klaudia

Hajlamosak az emberek megfeledkezni arról, hogy a kerékpárt is ugyanúgy kellene kezelni, mint mondjuk az autónkat. Ugyanúgy van szervizigénye…

Kiemelt kép: pixabay

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva