Keszey Ágnes | 2018.08.07. 22:00
Játszóudvar a belvárosban
Új lehetőség várja a kisgyermekes családokat a keszthelyi belvárosban augusztus közepéig. Goldmark Károly szülőházának udvarán alakítottak ki egy játszóudvart a Belvárosi Kereskedők Egyesületének tagjai.

A most megnyílt játszóudvaron Herold János önkormányzati képviselő, a Belvárosi Kereskedők Egyesületének tagja tartott sajtótájékoztatót, melyen elmondta: a létesítmény a vállalkozók által szervezett, augusztus 16-ig tartó, nyáresti zenei programsorozat, a Keszthely Street Festivál ideje alatt – de napközben – is várja a gyerekeket és szüleiket. A cél az, hogy a Sétálóutcára érkezők vagy itt lakók meg tudjanak pihenni és jól érezzék magukat, tudjanak játszani a csendes, nyugodt, árnyékos udvaron.

Bokor Martina kisfia, Hegyi Kristóf vidáman vette birtokba a játszóudvart
Fotó: Keszey Ágnes

Mászóka, játékvár, homokozó is várja a kicsiket, székeket is kihelyeztek, s a kereskedők megszépítették a zöldterületet, s néhány játékos képet is kiraktak a falra. Herold János érdeklődésünkre elmondta, hogy a játékeszközök a Vörösmarty úti óvodából kerültek ide, mely ezekben a hetekben nyári felújítás miatt zárva tart. A tervek szerint a jövő évben is megnyílik majd a nyári játékudvar.

 

Szöveg és kép: Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva