Jóna István / zaol.hu | 2021.11.29. 08:00
Jégpályák és ingyenes parkolás vár Keszthelyen az ünnepi időszakban
Sokszínű programmal készül az adventre a Balaton-parti város. Az idei év attrakció­ja a Fő térre telepített, ingyenesen használható gyermek­műjégpálya lesz.

Egy év kihagyás után idén a hagyományokhoz híven advent első vasárnapján kezdődnek az ünnepváró programok Keszthelyen.

Kattints a részletekért.

A város karácsonyfája, a betlehem és az adventi koszorú a rendház előtt, míg a gasztronómiai kínálat a hivatal és a gimnázium között fog megjelenni.

Keszthelyt 5,910 méter égősor, 59,100 darab égő és 60 világító motívum és kandeláber díszíti.

Vidám játszóhelyszín lehet a gyerekek számára a Fő térre telepített, ingyenesen használható, 200 négyzetméteres műjégpálya, a pályát felnőttek csak akkor vehetik igénybe, ha gyermeküket kísérik, segítik.
A korcsolya kölcsönzés díjmentes, de a műjeget saját korcsolyával is lehet használni.

Kép: freepik

A Balaton-parti Energia téren a 20 méter átmérőjű jégpálya 45 fő részére biztosít egyszerre korizási lehetőséget, december 3-tól vehetik birtokba a téli sportok kedvelői.

Kattints ide, és tudd meg, hol tudsz még korizni idén a Balatonnál.

Izgalmas és minőségi ételkínálattal is készülnek a látogatóknak, a hagyományos vásári ételek mellett a modern street food ételek is megjelennek a Fő téren.

Bővült a 2020-ban megújult a keszthelyi betlehem, a szent családot bemutató 150 cm magas szobrok mellett már bibliai állatszobrokat is látunk. A vasárnapi közös gyertyagyújtásokon keszthelyi általános iskolások adnak műsort, majd ezt követően a történelmi egyházak püspökei osztják meg adventi gondolataikat.

December ötödikén, a második gyertyagyújtással összekötve a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért figyelemfelhívó programjának a házigazdája lesz a város, amely egyben a Szolidaritási hét országos megnyitója is lesz, mondta Szijártó László plébános, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

Keszthelyen az új év kezdetéig ingyenes lesz a parkolás.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva