Péter B. Árpád / zaol.hu | 2021.05.19. 10:00
Jelképes belépővel és védettségi igazolvánnyal látogatható a keszthelyi kutyás strand
Kinyitott a Kutyás Park és Piknikkert, amely tavaly több mint tízezer látogatót vonzott, és ezzel egy csapásra a térség egyik meghatározó turisztikai szereplője lett. A négylábúaktól nem kérnek védettségi igazolványt, a kétlábúaktól azonban egyelőre igen.

A mintegy félhektáros, sekély vízparttal és árnyat adó fákkal bíró terület hamar népszerű lett a kutyások körében, az alapítás pandémiától sújtott évében a környékbeliek és a távolról érkező vendégek is szívesen választották, s akadtak olyanok is, akik kifejezetten a „kutyás strand” néven ismertté vált piknikkert kedvéért érkeztek Keszthelyre. A város pedig ezzel felkerült a hazai kutyás turizmus térképére, ami más szolgáltatások, vállalkozások számára is forgalombővülést hoz.

Balatoni élmény – a család minden két- és négylábú tagjának
Fotó: Belovári András / Kutyás Park

Az idei szezonra kialakítottak egy pihenősarkot, most már lehet napágyakat és napernyőket bérelni, és gyarapodott a házi könyvtár kínálata is.

– Bízunk abban, hogy idén is legalább annyi kutyabarátot köszönthetünk, mint tavaly – fogalmazott Sziládi-Kovács Tibor, a kutyás park üzemeltetője.

– Szeretnénk megerősíteni a kutyás turizmusban kivívott szerepünket, emellett változatlanul fontos küldetésünk, hogy népszerűsítsük a felelős állattartást.

Ugyan a járványhelyzet még nem múlt el, de a szabályok betartása mellett ismét tervezünk különféle aktivitásokat, rendezvényeket is.

Visszahoztam… Na, cuki vagyok?!
Fotó: Belovári András / Kutyás Park

A múlt héten megérkezett állásfoglalás szerint rájuk a szabadidős létesítményekre vonatkozó védelmi intézkedések vonatkoznak, így belépéskor kénytelenek védettségi igazolványt kérni a látogatóktól, a vendéglátóegység teraszos részére azonban ez nem vonatkozik. Hozzátette, bíznak abban, hogy hamarosan további könnyítések lépnek életbe.

Tavalyhoz képes annyi a változás, hogy jelképes belépődíjat kérnek.

Ezt már 2020-ban is tervezték, de akkor a járványhelyzet sújtotta turisztikai szektor támogatása érdekében ennek bevezetését elhalasztották. Mint mondta, ez kvázi hozzájárulás a park minőségi fenntartásához és üzemeltetéséhez.

Jellemző kép tavaly nyárról. Az előző szezonban több mint tízezer látogató érkezett a parkba
Fotó: Kutyás Park

Különös figyelmet fordítanak a higiéniai és járványügyi szabályokra, több helyen is kézfertőtlenítőket helyeztek el, a mosdókat pedig naponta többször fertőtlenítik. Azt kérik a vendégektől, ők is ügyeljenek az előírások betartására a parkban és a vendéglátóegységben is.

A piknikkert nyáron 9-től 19 óráig várja a két- és négylábú látogatókat, rossz az idő esetén viszont zárva lesz.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva