Keszey Ágnes | 2022.04.21. 10:00
Keszthely egyedüli magyar városként került a 10 legjobb európai tóparti település közé
A fantasztikus eredményről, mely szerint Keszthely a 10 legjobb európai tóparti település között van, Nagy Bálint, a térség újonnan megválasztott országgyűlési képviselője, Keszthely polgármestere számolt be közösségi oldalán.

A bejegyzésben Nagy Bálint úgy fogalmazott, hogy az elmúlt másfél évben sokat dolgoztak Keszthely városimázs erősítésén és megújításán.
Elsődleges szempont volt egy méltó, rendezett és igényes városkép kialakítása. Ennek is köszönhető, hogy Keszthely egyedüli magyar városként bekerült a 10 legjobb európai tóparti települések közé.
Az utóbbi időben számos egyedülálló projektet, fejlesztést indítottak el a környezettudatos gondolkodás, a fenntarthatóság és a társadalmasítás jegyében. Városépítő stratégiájuk további célja volt, hogy Keszthelyt megerősítsék a digitális térben is, ezáltal új szintre emelték a városi kommunikációt és a közösségépítést.
A polgármester arról is írt, hogy folytatják a városépítő-fejlesztőmunkát, megvédik és megőrzik Keszthely egyedülálló látnivalóit, kiemelkedő természeti, kulturális értékeit a jövőben is.

A listát az Egyesült Királyságban működő gazdasági elemző oldal, az Uswitch Limited állította össze.

Vízközeli településeket hasonlítottak össze, figyelembe véve több szempontot.
Így többek között pontozták az átlagos időjárási viszonyokat, az éttermek számát és a zöldterületek nagyságát és mennyiségét.
A dobogó első helyén az olaszországi Bolsena áll, mely főként hatalmas zöldterületei miatt lett az első. A második a franciaországi Sainte-Croix-du-Verdon, a harmadik pedig ismét egy olasz település: a Garda-tó mellett fekvő Limone sul Garda.

Az Uswitch Limited TOP 5 települése

Keszthely – a kellemes hőmérsékletű és gyönyörű város

A lista kilencedik helyén áll Keszthely – egyedüli magyar településként a listában. A cikkben a város szépségét és a Balaton kellemes hőmérsékletét is kiemelik.

Így ír a Uswitch Limited Keszthelyről
Forrás: Uswitch Limited

Egyébként nem csak a legélhetőbb és legnyugodtabb, legszebb településekről szól az angol cikk, hanem azokról a helyekről is, ahol a legrosszabb az élet – a hőmérséklet miatt. Ebben a listában észak-európai települések találhatóak, a leghidegebb ötből négy skandináv hely.

Az eredeti cikk itt olvasható

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva