Bólyi Alexandra | 2018.06.26. 21:01
KeszthelyFest: Nyárra hangolva!
A KeszthelyFest a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb programja. Változatos zenei kínálattal és kiváló pincészetek részvételével zajló belvárosi borfesztivállal várják a látogatókat.

A recept nem bonyolult, hiszen egy jónak ígérkező nyári rendezvényhez alapvetően nem kell más, csak kellemes környezet, finom borok és kiváló zenék. Ez a három hozzávaló pedig biztosan adott lesz majd az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő KeszthelyFesten. A Balaton Fővárosának patinás sétálóutcája és megszépült Fő tere lesz idén is a központi helyszíne a háromnapos zenei-gasztronómiai fesztiválnak. A város legismertebb turisztikai attrakcióját, a Festetics-kastélyt a festői Balaton-parttal összekötő képzeletbeli tengelyen múzeumok, éttermek, kávézók sokasága és a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitva tartása várja a rendezvényre látogatókat, a gazdag programkínálat mellett.

A KeszthelyFest részeként, ugyanez a nyárestéken is pezsgő történelmi belváros ad majd otthont a Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű hagyományos boros rendezvénynek, ahol országosan ismert pincészetek kínálják kiváló boraikat. Természetesen az ízletes borok mellé gasztronómiai különlegességeket és hagyományos vásári csemegéket is kóstolhatnak majd a fesztiválozók.

A 2018-as rendezvény étel- és italkínálatban például helyet kapnak majd a modern „street food” hazai képviselői! A fesztiválozók zalai és környékbeli kézművesek portékáival is találkozhatnak a rendezvény mindhárom napján.

A 2018-as KeszthelyFest zenei kínálata a korábbi évek sokszínűségét viszi tovább. A sétálóutca két kisebb színpadán olyan akusztikus duók és triók, valamint a jazz könnyedebb stílusait művelő zenekarok koncerteznek, mint az Éliás Gyula JR., Boggie, Demény Gergely „fingerstyle” gitáros, vagy a helyi zenészekből álló Keszthelyi Jazz Műhely.

Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán felállításra kerülő MOL Nagyon Balaton színpad koncertjei a fiatalabb korosztály ízléséhez igazodnak majd. Itt több csapat is fellép majd a Nagy-Szín-Pad! Tehetségmutató verseny zenekarai közül. Koncertet ad – többek között – Petruska, Antonia Vai, a Belau, Mörk, valamint Szeder is. A Fő téri Keszthely nagyszínpadon hazánk olyan ismert zenekarai, mint a Punnany Massif, vagy a Budapest Bár mellett – a fesztivál történetében először – külföldi sztárvendég is fellép majd. A szombat estei nagykoncertet a Boban Marković Orkestar, a balkáni rézfúvós zene világszerte ismert formációja szolgáltatja.

Az idei rendezvényen is lesz Gyermekliget miniszínpaddal, játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, bábelőadásokkal és játékparkokkal a Várkert hangulatos, árnyas fái között.

A KeszthelyFest valamennyi programja díjmentesen látogatható!

A KeszthelyFest kiemelt támogatója Keszthely Város Önkormányzata, a Balaton Fejlesztési Tanács és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A KeszthelyFest a MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként kerül megrendezésre.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva