likeBalaton.hu | 2022.07.22. 13:00
Keszthelyre gördült a sörkaraván
Nincs is jobb egy korsó sörnél ebben a melegben! Sörkülönlegességek, kóstolók, előadások, sörivóverseny és persze jó zenék is várnak a keszthelyi móló közelében a hétvégén.

Az északi part gyöngyszeme immár hetedik alkalommal ad otthont kis- és nagyüzemi sörkülönlegességeknek, szaftos street food ételeknek és gasztrokulturális programoknak. A Keszthelyi Sörfesztivál július 20. és 24. között várja a malátarajongókat a Móló melletti sétányon.

 

 

A Serfőző csapata idén is Keszthelyre invitálja a sörkedvelőket, és az Alsóörsi- és Balatonföldvári Sörfesztiválok között “Balaton fővárosába” helyezik át székhelyüket, hogy kis- és nagyüzemi sörspecialitásokkal kényeztessék a júliusi hőségben mártózó nyaralókat. A Móló melletti sétányon hűvös sörkülönlegességek és kellemes ivósörök egyaránt helyet kapnak: többek között lágerek, IPA-k, APA-k, EPA-k, IPA-k, világos, barna és félbarna sörök, illetve gyümölcsös ízek várják a látogatókat közel 30 kiállító tolmácsolásában.

Fotó: Mihály Szilvia

A főzdék csapjain a nagy kedvencek mellett idén is helyet kapnak az újdonságok. A Pilsner Urquell cseh sörremek mellett találkozhatunk a Bernard és a Cerna Hora házával, a belga Mort Subite főzeteivel és magyar kisüzemi habzó italokkal is, valamint egyéb angol, belga, holland és bajor sörkedvencekkel is.

A hűsítők mellett street food és grill ételek, illetve gasztrokulturális programok várják az érdeklődőket július harmadik hétvégéjén. Katona Csaba sörtörténeti előadásai és sörkóstolói, sakk szimultán megmérettetések és sörivóversenyek egészítik ki a vízparti koccintásokat.

Nyitókép: pixabay

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva