MW | 2024.06.24. 10:00
Kiválóra minősítették a zalai strandok vizét
A vízminőséget folyamatosan monitorozzák, probléma sehol nem merült fel.

Zalában mind a 16, engedéllyel rendelkező, természetes fürdőhelyen kialakított strand vízvizsgálati eredménye kiváló, sehol nem merült fel probléma a vízminőséggel kapcsolatban.
A fürdőhelyek közegészségügyi, járványügyi ellenőrzése folyamatos, a fürdővíz használatára vonatkozó engedélyezési eljárásokat a zalai kormányhivatal népegészségügyi főosztálya idén is lefolytatta. Probléma sehol nem merült fel, fürdési tilalmat sehol nem kellett elrendelni.

A Városi strand
Fotó: Mészáros Annarózsa

A vízminőség folyamatos monitorozása mellett a helyszíni ellenőrzések kiterjednek a pihenőhely nagyságára, tisztaságára, rendezettségére, parkosítására, továbbá az öltözőhelyek és illemhelyek meglétére és állapotára, valamint az előírt egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítására is. Mind az üzemeltetőkkel, mind pedig a mintavételt végző laboratóriumokkal folyamatos a kapcsolattartás, az információcsere az üzemeltetés biztonsága érdekében. A fürdővíz minőségének negatív irányba történő változása vagy szabálytalanság észlelése esetén a népegészségügyi főosztály azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket.

A természetes fürdőhelyek felkészültek az idei szezonra, az üzemeltetők fokozott figyelmet fordítanak a járványügyi és higiénés előírások, útmutatások, a fürdőzőkre vonatkozó magatartási szabályozók, előírások meglétére, a fertőtlenítésre, illetve a fürdőzők tájékoztatására.

 

 

Zalában összesen 16, engedéllyel rendelkező strand várja természetes fürdőhelyeken a felfrissülni vágyókat, ebből 11 a Balaton partján található, Balatongyörökön és Gyenesdiáson kettő-kettő, Vonyarcvashegyen egy, Keszthelyen pedig hat strand. Mindezeken felül Hévízen, Zalalövőn, Kistolmácson és Kustánszegen lehet természetes tavakban fürdeni, továbbá a zalaegerszegi Gébárti-tónál, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően pozitívan változott a vízminőség.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

 

Forrás: magyarnemzet.hu
Nyitókép, fotók: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva