likeBalaton.hu | 2021.05.05. 21:00
Kossuth-díjas hegedűművész zenélt a formabontó szezonnyitón
A Balaton megkoszorúzása a keszthelyi kórház előtt kezdődött egy különleges hegedűkoncerttel. Bartók Béla műveivel az egészségügyi dolgozóknak tolmácsolta köszönetét a Kossuth-díjas művész, Keller András.

Május 1-jén Keszthelyen hagyomány a Balaton megkoszorúzása, amellyel megnyitják a Balatoni Szezont, várva a városba látogató turistákat. Szakítva az eddigi szokásokkal az idei szezonnyitó formabontó helyszínről indult, amellyel az egészségügyi dolgozóknak mondtak köszönetet.

– Sajnos az idei év még mindig a járvány elleni küzdelemről szólt nem csak Keszthelyen, de hazánkban és a világ valamennyi országában is. Keszthely Város Önkormányzata kiemelt tisztelettel gondol mindazokra, akik az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgoznak és küzdenek minden nap. A Keszthelyi Kórház és a Keszthelyi Mentőállomás munkatársain keresztül szerettünk volna jelképesen köszönetet mondani minden egészségügyi dolgozónak, mert úgy gondoljuk, hogy az ő áldozatos munkájuk nélkül nem indíthatnánk el a turisztikai szezont a Balatonnál sem – fogalmazott Nagy Bálint polgármester.

Az eseményen részt vett Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, a Concerto Budapest zenekar zeneigazgatója, aki Homoki Gábor hegedűművésszel Bartók Béla duóiból egy minikoncertet is adott kifejezve köszönetét az egészségügyi dolgozók előtt.

Keller András és Homoki Gábor
Fotó: hivatalos sajtófotó

– Óriási köszönet és elismerés jár az ország egészségügyi szakembereinek, hiszen a legnagyobb veszélyeket ők vállalták azért, hogy végre túl lehessünk ezen a szörnyűségen.
A Concerto Budapest tagjai több kórházat is támogattak már adománnyal, valamint tavaly „Hősök tiszteletére” elnevezésű koncertsorozatot is indítottunk mindazok számára, akik rendkívüli kitartással, hősként segítették embertársaikat eben a nehéz időszakban – mondta a hegedűművész.

Köszönjük
Fotó: hivatalos sajtófotó

Keller András arról is beszélt, hogy a jövőben együttműködik a Concerto Budapest és Keszthely városa, amelynek első állomásaként augusztusban szimfonikus nagykoncertet terveznek a városban.
– Már régóta fogalmazódik bennem, hogy mivel a Balaton az egyik legnagyobb hazai kincsünk, megérdemelne egy jelentős nemzetközi komolyzenei fesztivált, ami régiós szinten is támogatná a minőségi turizmus fejlődését. Ennek Keszthely lehet a méltó bölcsője, mi mindenesetre elvetjük a magot, ami majd remélhetőleg kisarjad – vázolta a terveket Keller András.

A Balaton megkoszorúzása
Fotó: hivatalos sajtófotó

A szezonnyitó záró akkordjaként a Balaton-parton Nagy Bálint polgármester Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Vozár Péterné alpolgármester társaságában, cserkészek közreműködésével megkoszorúzta a Balatont a mólónál, ezzel jelképesen is elindítva az idei szezont.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva