2018.10.30. 18:00
Tizenhárom mázsa süllő került a Balatonba
Közel 13 mázsa süllővel gazdagodott a balatoni halállomány, a ponty mellett ez a faj a legkedveltebb a horgászok körében, s ezek állománya a legmeghatározóbb. A balatoni halgazdálkodási cég ezekben a hetekben folyamatosan telepíti a halakat: Keszthelyen 12 ezer süllő csúszott a vízbe.

Süllőből a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. éves telepítési kötelezettsége 6 ezer kilogramm. Eddig idén 622 kilogrammnyi került a tóba, s most újabb mennyiséggel, 12 ezer példánnyal gazdagodott az állomány.

 

 

– Keszthelyen, társaságunk telephelyén most 1295 kilogramm egynyaras korosztályt telepítettünk- mondta lapunknak Hamvasi Miklós horgászturisztikai asszisztens. A süllő mellett a másik meghatározó faj a ponty, melyből 300 ezer kilogramm az éves telepítési kötelezettség. A horgászturisztikai asszisztens tájékoztatása szerint a két- és háromnyaras halak a Balaton három medencéjébe arányosan kerülnek be, 23 helyszínen. Idei telepítésként több mint 224 ezer kilogrammnyi úszik már a tó vízében, ebből Keszthelynél már közel 57,5 ezer kilogrammnyit helyeztek el. Az elkövetkezendő hetekben mind a süllő, mind a ponty telepítése folytatódik.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva