likeBalaton.hu | 2022.09.21. 16:00
Légimentő helikopter és véradás a kastélyparkban
Különleges esemény, amikor a sárga légimentő helikopter a Festetics-kastély parkjából száll fel és le, ha riasztást kap, miközben önkéntes véradókra várnak.

Légimentő ügyelet és véradás

A szeptember 23-i program keretében mind a hét légimentő bázis közvetlen közelségében egyszerre szerveznek véradást, és a nap különlegessége, hogy a mentőhelikopterek a véradás helyszínére kitelepülve biztosítják az ügyeletet, onnan kerülnek majd riasztásra. Második alkalommal szervezi meg közösségi eseményét a Magyarországi Légimentésért Alapítvány, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., és a Magyar Vöröskereszt szakmai partnerével, az Országos Vérellátó Szolgálattal.

Az érdeklődők az életmentésnek két különböző, a hétköznapokban pótolhatatlan formájával találkozhatnak mind a hét helyszínen: önkéntes véradással és légimentéssel.

Kell a vér a légimentő bázisokra

– Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a véradás, mennyire nagy szükség van a biztonságos vérkészítményekre. Éppen ezért a különleges közösségi esemény célja, hogy új véradókat toborozzon, valamint a meglévőket is aktivizálja, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára, emellett pedig betekintést nyújtson a légimentők nem mindennapi munkájába is – fogalmazta meg a civil szervezet elnöke, Nagy Boglárka.

– Célunk, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, hiszen ennek köszönhetően menthetnek életet a légimentők is, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű vérkészítmény álljon rendelkezésre minden légimentő bázison.
Nagy szükség van véradókra az ország minden pontján, hiszen az ország megfelelő vérkészletének biztosításához hétköznapokon is 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség.

légimentő

Fotó: Mihály Szilvia

Adj vért

Bárki adhat vért, aki egészségesnek érzi magát és elmúlt már 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét.
Fontos, hogy a véradásra indulók:
• fogyasszanak megfelelő mennyiségű ételt és folyadékot,
• valamint vigyenek magukkal személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát.

légimentő

A sármelléki légimentők munka közben. Heroikus küzdelem a földön. Csak akkor szállnak fel, amikor szállítható állapotba hozták a sérültet
Fotó: Zalai Hírlap

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva