2019.11.10. 14:00
Magyar boroké lesz a főszerep a keszthelyi színházban
Több mint 60 különböző magyar szőlőfajtából készített bor 180 tételének korlátlan kóstolási lehetősége vár ránk Keszthelyen.

November közepén nem csak az újborok kerülnek az asztalokra, Keszthelyen lassan egy évtizede ez a hagyományos időpontja a magyar borok mustrájának is. A Balaton Színházban ezen a hétvégén a színpad helyett a kóstolóasztalokon sorakoznak fel a szereplők. A kóstolás mellett szakmai előadásokon ismerkedhetünk a fajták jellegével, a terroir jelentőségével, de mélyebben betekinthetünk a borlovagrendek működésébe is.

– 2019. november 16-án szombaton a Goldmark Károly Művelődési Központ immár kilencedik alkalommal szervezi meg hagyományos novemberi borkóstoló rendezvényét, a Magyar Borok Mustráját a keszthelyi Balaton Színházban, melynek a kezdetek óta a legfőbb célja, hogy fórumot biztosítson a tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen boroknak – mondta Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Balaton Kongresszusi Központ és Színház igazgatóhelyettese.

Fotó: Zalai Hírlap-Keszey Ágnes/archív

A szervezők egyben lehetőséget kívánnak nyújtani a borbarátoknak ezeknek a „hungarikum” boroknak a megismeréséhez és a kóstolásához is. A sétáló kóstoló mellett, a szakmai délutánon több borász és szakember tart majd rövid előadást szőlészeti, borászati és egyéb témákban.
– A rendezvény igazi különlegessége persze maga a bormustra, melyen több mint 60 különböző, jellegzetes magyar szőlőfajtából készített bor, több mint 180 tételének korlátlan kóstolási lehetősége várja a borbarátokat. A bormustrán és az előadásokon kívül gasztronómiai kiállítók finomságait is megkóstolhatják majd az érdeklődők. A rendezvény záró programjaként 18.00 órától bordal koncerten szórakozhatnak majd a vendégek.
A Magyar Borok Mustrája rendezvénnyel a szervezők a kezdetek óta tisztelegni kívánnak Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt is.

Kattints ide a részletes programért!

Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva