
Az illatos medvehagymát nemcsak salátákhoz, levesekhez használhatjuk, hanem rendes, emberes fogásokhoz is. Nagyon jól ízesíti a töltött húsokat, és kiválóan ízesíthetjük vele a köreteket is. Nagyon rövid ideig kapható frissen, ki kell használni a kurta szezont.
Most pedig jöjjön a mese a medve és a növény kapcsolatáról
A mese szerint ezek az illatos levelek azért a medvéről kapták a nevüket, mert a hosszú téli álom után a barlangból előbújó, álmos mackó ezt keresi, kutatja, ezt fogyasztja kávé helyett ébresztőként. Mi is kövessük bátran a példáját, ez a vadon növő növény rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Tisztítja a májat, javítja a vérkeringést. Nagyon magas a C-vitamin-tartalma. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Az egész emésztőrendszert rendbe rakja: javítja az étvágyat, serkenti az emésztést, tisztítja a beleket. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy csak az szedje, aki biztosan meg tudja különböztetni a halálosan mérgező gyöngyviráglevéltől.

Fotó: Mészáros Annarózsa
Forrás: videkize.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa