videkize.hu | 2021.04.11. 14:00
Medve és medvehagyma: titkos kapcsolat van közöttük
Vajon mi köze van a medvehagymának mackókhoz? Kalandos mese következik. Ennek az illatos növénynek egyébként most van a szezonja, érdemes változatosan felhasználni az étkezésünkben, hiszen nagyon egészséges.

Az illatos medvehagymát nemcsak salátákhoz, levesekhez használhatjuk, hanem rendes, emberes fogásokhoz is. Nagyon jól ízesíti a töltött húsokat, és kiválóan ízesíthetjük vele a köreteket is. Nagyon rövid ideig kapható frissen, ki kell használni a kurta szezont.

A Balaton környéke márciustól ínycsiklandó medvehagyma illatban úszik. Megkerestük az egyik legnagyobb lelőhelyet.

Most pedig jöjjön a mese a medve és a növény kapcsolatáról

A mese szerint ezek az illatos levelek azért a medvéről kapták a nevüket, mert a hosszú téli álom után a barlangból előbújó, álmos mackó ezt keresi, kutatja, ezt fogyasztja kávé helyett ébresztőként. Mi is kövessük bátran a példáját, ez a vadon növő növény rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Tisztítja a májat, javítja a vérkeringést. Nagyon magas a C-vitamin-tartalma. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Az egész emésztőrendszert rendbe rakja: javítja az étvágyat, serkenti az emésztést, tisztítja a beleket. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy csak az szedje, aki biztosan meg tudja különböztetni a halálosan mérgező gyöngyviráglevéltől.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Forrás: videkize.hu

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva