2019.07.06. 09:00
Megkezdődött a KeszthelyFest
Három nap, 24 koncert, borok és finom falatok, gyermekprogramok - címszavakban ez a KeszthelyFest. De hogy mit is kínál a nyugat-balatoni térség legnagyobb fesztiválja, azt érdemes személyesen felfedezni.

A keszthelyi belvárosban várja a vendégeket a KeszthelyFest, ahol a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársainak megfogalmazása szerint jól megfér egymás mellet az „egyszálgitáros” utcazenész és a „nagyszínpados” sztárfellépő, vagy a hagyományos magyar gasztronómiát felvonultató lacikonyha és a modern street food irányvonalat képviselő food truck.

KeszthelyFest -Fotó: Keszey Ágnes

Pénteken este kezdetét vette a programok sora, a nyitónapon Csengei Ágota, a GKMK igazgatója szólt a rendezvényről.

A fesztivál zenei kínálata idén is színes: több tematikus színpadon is követik egymást a fellépők. A Fő téri Keszthely nagyszínpadon koncertezik többek között Caramel, a Bagossy Brothers Company, a Hooligans és az Irie Maffia. Az Amazon Ház udvarán, a MOL Nagyon Balaton színpadon a Magashegyi Undergroundot vagy az Anima Sound Systemet is láthatja a közönség.

A sétálóutca jazz és akusztik színpadjain e két zenei irányzat országosan ismert olyan művészei és helyi kiválóságai lépnek fel, mint például Micheller Myrtill, Farkas Gábor Gábriel, Hajdu Klára, Zolbert vagy Balogh Borsa „Űrlénykirály” és a Background Duo. Az idei rendezvényen is várják a legkisebbeket a várkerti Gyermekligetben miniszínpaddal, játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, bábelőadásokkal és játékparkokkal.

KeszthelyFest -Fotó: Keszey Ágnes

A KeszthelyFest része a Bor összehoz Keszthelyen című boros rendezvény is, melyről Pampetrics Milán szervező mesélt.

Száraztól az édesig, fehértől a vörösig, az ország minden vidékéről ízlelgethetik a nedűket a borkedvelők.

A pénteki nyitónapon is rengeteg jkoncert várja mindazokat, akik ellátogatnak a rendezvényre (korábban itt írtunk az eseményről), s az elkövetkezendő két nap is így lesz. A részletes program itt olvasható.

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva