2019.12.12. 17:00
Mesés utazáson az Amazon Ház Látogatóközpontban
Bagoly Bonifác kis időre kibújt a kastély könyvtárából, hogy találkozzon a gyerekekkel, akik „mesésen” ismerkedhettek az Amazon Ház Látogatóközpont kiállításával.

Bagoly Bonifác a Festetics-­kastély tudósa, aki Erdmannal, a hercegasszony kedvenc tacskójával, Leopolddal és Leontinnal, a száguldó oroszlánokkal s a patika cicáival, Matildával, Masnival és Micókával a múltba kalauzolja az óvodásokat és kisiskolásokat. A mesehősök megteremtője a Keszthelyi Kastélymesék írója, Iski Szilvia történész, aki játékosan vezeti be a karácsonyi meseórákon a gyerekeket a történelembe, s ismerteti meg velük a kiállításokat, idén az Amazon Ház Látogatóközpont Főúri utazások, úti kalandok tárlatot.

A játékos meseórák célja persze komoly: korukhoz illő módon közelebb vinni a gyerekekhez a történelmet, a tárlatokat, a múzeumot. A meseórákra a téli szünet kezdetéig (december 20-ig) várják az óvodás és iskolás csoportokat.

Iski Szilvia vezette végig a gyerekeket a tárlaton Fotó: Keszey Ágnes

A történet szerint Bagoly Bonifác összeállította a mesehősök karácsonyi kívánságlistáját, ám úgy érezte, abban valami nincs rendjén. Ezért szüksége van a gyerekek segítségére. Velük együtt összeáll egy új kívánságlista a kiállítást megismerve.

– Nem történelmi hátteret szeretnénk adni az óvodásoknak és kisiskolásoknak: a meseóráknak az a célja, hogy gyerekszemmel nézzék a kiállítást, s minél korábban rájöjjenek, hogy a kiállítások milyen csodákat rejtenek. Minden teremből próbálok egy-két tárgyat kiemelni, ezeket keresve sokkal intenzívebben nézik meg a kiállítást, és sok mindent felfedeznek – összegezte lapunknak Iski Szilvia történész. Az izgalmas mesés és múltbéli utazás után kalácsra és kakaóra hívják meg a gyerekeket.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva