likeBalaton.hu | 2021.05.14. 09:00
Miért van folyton dugó az M7-es autópálya és Keszthely között?
Már alig vártad, hogy a Balatonnál pihenjél, de az utolsó kilométereket órák alatt teszed meg? Miért van torlódás az M7-es autópálya és Keszthely között?

A Balaton nyugati részén, a 71-es főúton Keszthely közelében a 116-os km-nél, a 76-os főúton pedig Balatonszentgyörgynél a 7-es km-nél, illetve a 8-as és a 9-es km között építési munkák miatt korlátozásokra kell készülni. Mindhárom munkaterületnél lezárták a fél útpályát, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

– A 71-es főúton, Keszthely közelében felújítják a burkolatot. A 109-es és a 112-es km között munkaidőben 7 és 17 óra között a fél útpályát lezárják, a területen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajlanak munkálatok. A 116-os kilométerszelvény környezetében az M76-os autópálya második ütemének építése van folyamatban. A 71-es főúton, a 75-71-es főutak körforgalmi csomópontja és Fenékpuszta között az M76-os autópálya első szakaszának munkálataihoz kapcsolódva a szállítási útvonalak helyreállítása zajlik, melyek közel 12 ezer négyzetméternyi felületet érintenek, a szakaszos burkolatjavítási munkálatokat a Strabag végzi, társaságunk útmutatása alapján. Ezen munkálatok első üteme befejeződött, a hátra lévő feladatokat jövő héten csütörtökön és pénteken végzik majd el, mely idő alatt félpályás forgalomkorlátozás lesz, jelzőőrös forgalomirányítás mellett – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től.

LikeBalaton tippek a dugó kikerülésére

Indulás előtt minden esetben javasoljuk az Útinform friss helyzetjelentésének áttekintését, itt már az autópálya aktuális forgalmi állapotát is látod.

Ha a Balaton nyugati csücskébe indulsz a fővárosból, akkor vagy a Székesfehérvár-Veszprém-Tapolca-Keszthely útvonalat ajánljuk, hogy kikerüld a déli parti tumultust, vagy a Keszthely lehajtó helyett Zalakomárnál térjél csak le az M7-es autópályáról.
Ebben az esetben a Kis-Balaton mellett Sármellék-Alsópáhok-Keszthely vonalon jutsz el a Balatonhoz.
Mindkét kerülőút hosszabb az átlagosnál egy fél órával, de sokkal jobb a Balaton-felvidéken vagy a Kis-Balaton környékén autózni, mint a dugóban ülve araszolni.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva