likeBalaton.hu | 2021.05.17. 17:00
Milyen ízű lesz Keszthely tortája?
Május végéig lehet nevezni a Keszthely város tortája címre, izgatottan várjuk, milyen desszertkreációkat alkotnak a balatoni város cukrászai!

Első alkalommal hirdette meg Keszthely a Magyarország Tortája verseny mintájára a városi tortaversenyt.

Két kategóriában lehet nevezni: egy hagyományos – és egy nem hagyományos, úgynevezett mentes alapanyagokból készült torta elkészítésével pályázhatnak a keszthelyi cukrászok.
Nevezési díj nincs, de teljesen új receptúrákat vár a zsűri, olyan tortát szeretnének, mely sehol máshol nem készült még el, amiben dominál a magyaros, lehetőleg regionális, balatoni ízvilág. A kreatív, akár meghökkentő ízkombinációk és ötletek mellett Keszthellyel összefüggésbe hozható torták receptjeit és fényképét is várják.

Júniustól te is megkóstolhatod

A nyertes torták Keszthely város 2021-es tortája, valamint Keszthely város 2021-es reformtortája címet kapnak, és a város napjától, vagyis június első szombatjától már kóstolhatók lesznek a város cukrászdáiban.

A győztes receptek nyilvánosak lesznek, így ha ügyes vagy, te is elkészítheted otthon a Keszthelyre emlékeztető desszertet.

Milyen legyen a versenytorta?

A nevezett torta 22-24 cm átmérőjű kerek alakzatú lehet, fontos, hogy változatos legyen a textúrája, és ötletes a dekorációja, szerintünk arra is érdemes figyelni, hogy ne csak finom legyen, de fotón is jól mutasson.
A torták és a receptek nem tartalmazhatnak aromákat, növényi habot, margarint, modell burkolóanyagot, fondokat.

A zsűri összesen 100 pontot adhat egy-egy pályaműre, az íz 50 pont, a küllem 15 pont, a technológia, praktikum, ár-érték arány 15 pont, az állag, textúrák 10 pont, a kreativitás 5 pont, a torta Keszthelyhez való kötődése 5 pont.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva