Arany Gábor / zaol.hu | 2022.11.09. 12:00
Nem létező pályázatra csalt ki pénzt a keszthelyi férfi
Közel kétmillió forintot csalt ki áldozatától egy nem is létező pályázat ürügyén, még a polgármester aláírását is meghamisította a vádlott.

Nem létező pályázat

A nemrég vádiratba foglaltak szerint egy 1974-ben született keszthelyi férfi 2020. szeptember elején azzal kereste meg ismerősét, hogy a Balaton-parti város önkormányzata hamarosan pályázaton értékesít egy telephelyként nyilvántartott ingatlant. Ennek teljes körű ügyintézését is felajánlotta a pályázat benyújtásától az adásvételi szerződés megkötéséig.
Mivel kettőjük kapcsolata két évnél hosszabb múltra nyúlott vissza, az ajánlatot a leendő vevő elfogadta a megvásárlandó ingatlan adatainak ellenőrzése nélkül. Ekkor ugyanis kiderült volna, hogy a telephely nem a városi önkormányzat, hanem egy gazdasági társaság birtokában van, az pedig nem kívánta értékesíteni az ingatlant.

Közel 2 milliót csalt ki

Ezt követően a keszthelyi férfi arra hivatkozva, hogy a pályázat benyújtásakor biztosítékot kell fizetni 1,74 millió forintot kért, amit szeptember 10-én a bankszámlájára meg is kapott.
A pénzt több részletben felvette, ennél többet azonban nem tett. A reménybeli vevő többszöri érdeklődésére azt válaszolta, hogy a Covid-helyzet miatt csúszik az adásvétel megkötése. Áldozata megnyugtatására 2021. január 19-én e-mailban küldött egy a Keszthely város polgármestere nevében kiállított nyilatkozatról készített nem hiteles elektronikus másolatot.
Ennek tartalma szerint a pályázat feltételeit a jelentkező teljesítette, a pályázat eredményesen lezárult, az ajánlata érvényes, és amennyiben a vevő a pályázatának fenntartásáról 2021. február 5-ig írásban nyilatkozik, az önkormányzat vele adásvételi szerződést köt. Az okiratra a polgármester aláírását ismeretlen személy hamisította alá.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a történtekre tekintettel a Keszthelyi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt emelt vádat.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: pexels
Forrás: zaol.hu



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva