Mihály Szilvia | 2022.08.17. 14:00
Óriási ruhaszobrok a kastélyparkban
Három és fél méteres dámák illegetik magukat a keszthelyi Festetics-kastély kertjében.

Óriási ruhaszobrok mézeskalács mintával

Óriási ruhaszobrok fogadják a Festetics-kastélyba érkező vendégeket, a főbejárat előtt magasra nőtt hölgyek sorfala között sétálhatunk, és a szökőkút körül is álldogál néhány dáma.
A nem mindennapi szabadtéri kiállítás szó szerint elérhető közelségbe hozza a műveket, közvetlen, interaktív módon egy családi vagy éppen romantikus séta közben ismerhetjük meg az alkotásokat.
A szobrokhoz hozzáérhetünk, mellettük, közöttük szaladgálhatnak a gyerekek, mi pedig nyugodtan elkészíthetjük a legjobb képeket a közösségi felületeinkre.

Mindenki modellt áll
Fotó: Mészáros Annarózsa

Idén hagyományos motívumok díszítik a tizenegy művész 25 művét. A mai kor anyagait felhasználva jelennek meg az óriási ruhaszobrokon a jellegzetes minták, a mézeskalács, a rózsa, a madár, a szív vagy éppen a matyóhímzés.

Óriási ruhaszobrok
Fotó: Mészáros Annarózsa

Kortárs művészet óriási ruhaszobrokba csomagolva

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége szabadtéri tárlatának a célja a magyar kortárs művészet sokszínűségének közvetlen, interaktív módon való megjelenítése és megismertetése.
A parkban sétálva egyszerre megdöbbentő és lenyűgöző az óriási ruhaszobrok látványa, a bábuk arckifejezése, kézmozdulatai mellett természetesen a ruhák azok, amik azonnal magukra vonják a figyelmet. Vibráló színek, hatalmas fodrok vagy éppen egy elegánsan lesimuló szoknya a kedvenced? Esetleg a hatalmas brossok vagy csicsás gallérok? Érdemes akár többször körbejárni a hölgyeket, hogy felfedezd minden titkukat.

Lenyűgöző részletek
Fotó: Mészáros Annarózsa

Az óriási ruhaszobrok ellenállnak az időjárás viszontagságainak, eshet az eső, fújhat a szél, lehet tüzes napsütés, strapabíró fóliát, ponyvát és egyéb újrahasznosított anyagot használtak a művészek díszítő elemként.

Toronymagas ruhaszobrok
Fotó: Mészáros Annarózsa

A kiállítás kurátora Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke. A kiállító művészek: Bányász Judit, Bodnár Enikő, Csegöldi Erika, Farkas Imola, Földi Kinga, Latin Anna, Marosi Kriszta, Molnár Mária Virág, Nádasdi Katalin, Nyíri Katalin, Szűcs Blanka
A szabadtéri kiállítás augusztus végéig minden nap ingyenesen látogatható.

Nézd meg képeinket!

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva